Mans utilitzant un dispositiu mòbil.

Com obtenir el certificat digital?

Degut al confinament, totes les persones estan obligades a fer els tràmits amb l’administració de forma digital. T’expliquem com obtenir el certificat digital i agilitzar els teus tràmits.

Un certificat digital, emès per una autoritat de certificació, et permet realitzar tràmits en línia amb plenes garanties jurídiques davant de les administracions públiques. A més d’identificar-te, amb el certificat digital pots signar documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la teva signatura manuscrita.

Per què és important tenir certificat digital? Perquè és l’únic mecanisme d’identificació permès per fer ús dels serveis de tramitació electrònica de la majoria d’administracions públiques. L’ús de certificat és necessari per al lliurament de tots aquells formularis de sol·licitud que requereixen identificació i/o signatura electrònica.

Es poden fer servir tots els certificats digitals d’aquelles entitats de certificació reconegudes com a vàlides per identificar els ciutadans i les empreses davant de les administracions públiques. Els més comuns són els següents:

Les acreditacions serveixen tant per a persona física com per a persona jurídica.

Com pots aconseguir un certificat digital per internet i de manera no presencial?

Degut a l’estat d’alarma actual, que limita els tràmits presencials de validació de la identitat de les persones, una de les maneres per poder aconseguir un certificat digital és obtenir l’idCAT Mòbil.

L’idCAT Mòbil és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).

Per donar-vos d’alta per Internet i obtenir l’idCAT Mòbil heu d’accedir a aquest web i introduir les dades següents:

 • DNI (Document Nacional d’Identitat) o TIE (Targeta d’Identitat d’Estranger)
 • TSI (Targeta Sanitària Individual) del CatSalut (Servei Català de la Salut)
 • Número de telèfon mòbil

Heu d’acreditar la vostra identitat aportant el número i la data de caducitat del DNI o de la TIE, la data de naixement i el codi de barres de la Targeta Sanitària Individual (TSI) que lliura el CatSalut.

codi de barres targeta sanitaria

A la pantalla següent es demanarà el telèfon mòbil, a efectes d’identificació i gestió d’avisos, així com el correu electrònic i el codi postal. Posteriorment, s’enviarà una contrasenya d’un sol ús al mòbil informant que s’haurà d’introduir per finalitzar l’alta al registre.

20 comentaris

 1. Siiii … aunque actualmente las oficinas para acreditarse estan cerradas al público… hay que esperar para poder ir activarlo. Yo llevo trabajando con el haces años lugares para acreditar cuando tienes el código AEAT y SGSS….con DNI. Es lo mejor .. yo durante la cuarentena tuve que cambiar mi equipo y estoy en proceso de renovar.
  Para personas jurídicas también es vital. En este caso deben ir los representantes legales y la escritura de constitución para acreditarse. Una vez está activado; se genera el documento de representación para que tu gestoría o asesor pueda operar con el.

  M'agrada

 2. Siiii … aunque actualmente las oficinas para acreditarse estan cerradas al público… hay que esperar para poder ir activarlo. Yo llevo trabajando con el hace años, los lugares para acreditar cuando tienes el código son la AEAT y SGSS….con DNI. Es lo mejor. .. yo durante la cuarentena tuve que cambiar mi equipo y estoy en proceso de renovar.
  Para personas jurídicas también es vital. En este caso deben ir los representantes legales y la escritura de constitución para acreditarse. Una vez está activado; se genera el documento de representación para que tu gestoría o asesor pueda operar con el.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: