Persona emprenedora amb el seu ordinador.

La Generalitat obre un ajut específic per a persones autònomes

La Generalitat de Catalunya ha habilitat una línia d’ajuts per a persones autònomes de fins a 2.000 euros per beneficiari/ària.

ATENCIÓ, EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS JA HA CADUCAT.

El govern de Catalunya ha habilitat una subvenció per a aquelles persones autònomes que hagin hagut de suspendre la seva activitat i hagin patit una reducció significativa dels seus ingressos degut a la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març.

Aquesta subvenció la poden sol·licitar-la aquelles persones físiques que siguin treballadores autònomes en situació d’alta al Règim Especial de Persones Treballadores Autònomes de la Seguretat Social i amb domicili fiscal a Catalunya, les activitats de les quals estiguin afectades pel tancament ordenat pel Reial Decret 465/2020, de 17 de març.

Les seves activitats hauran d’estar incloses entre les quals s’ha decretat el tancament, d’acord amb el que estableix el Reial decret 463/2020, de 14 de març (modificat pel mencionat RD 465/2020) i que alhora acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica i no disposin de fons alternatives d’ingressos. Aquestes pèrdues s’hauran d’acreditar en un informe en el qual es compari amb el mateix mes de l’any anterior*.

* en el cas de persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a 1 any, la comparació es farà amb la mitjana dels beneficis mensuals des de l’alta.

Aquest ajut s’atorgarà pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària destinada a aquests efectes, i serà incompatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, destinat a la mateixa finalitat.

Les sol·licituds es poden sol·licitar des d’avui, 6 d’abril, al 5 de maig de 2020. S’hauran de presentar electrònicament a través de l’apartat de Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya, o el Canal Empresa i l’els ajuts es concediran per ordre d’arribada.


Mans utilitzant un dispositiu mòbil.

Com treure’s el certificat digital?

T’expliquem com obtenir el certificat digital i agilitzar els teus tràmits

3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: