L’Ajuntament de Gavà aprova una nova convocatòria de subvencions de fins a 4.000 euros per incentivar la creació de projectes emprenedors a la ciutat

S’adrecen a persones en situació d’atur de Gavà que vulguin establir el seu projecte emprenedor a la ciutat o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, i a persones en situació d’atur de l’àrea metropolitana que vulguin establir la seva idea emprenedora a Gavà.

L’Ajuntament de Gavà ha aprovat les bases i convocatòria d’una línia de subvencions per incentivar la inserció laboral de persones en situació d’atur de Gavà mitjançant la creació del propi lloc de treball, així com l’establiment d’iniciatives emprenedores a la ciutat, especialment aquelles impulsades per persones joves i aquelles coherents amb els valors i principis del projecte Unió de Cooperadors, propis de l’economia social, solidària, innovadora i sostenible.

La nova línia de subvencions, que compta amb el suport tècnic i econòmic del Pla metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2020-2023 de l’AMB, té una dotació de 40.000 euros.  Podeu consultar la normativa en aquest enllaç.

L’import de cada subvenció serà de fins a 2.000 euros per a projectes d’emprenedoria local, i fins a 4.000 euros si la iniciativa presentada pertany a l’economia social, solidària, innovadora i sostenible, o si està impulsada per una persona jove.

👥 QUI SE’N PODRÀ BENEFICIAR?

S’hi podran acollir: 

  • Persones en situació d’atur de Gavà que vulguin establir un projecte emprenedor a la ciutat o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana
  • Persones en situació d’atur de qualsevol municipi metropolità que vulgui establir el seu projecte emprenedor a Gavà.
  • És requisit indispensable que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Gavà o del municipi metropolità on resideixin com a demandants d’ocupació.

Les iniciatives emprenedores s’hauran d’haver iniciat entre l’1 de gener de 2022 i l’1 de març de 2023, mantenint la seva activitat un mínim de 6 mesos consecutius.

No podran ser beneficiàries d’aquest ajut, les persones que s’hagin beneficiat d’altra subvenció objecte de la present sol·licitud en el període immediatament anterior a aquesta convocatòria.

💰 MODALITATS D’AJUTS

La convocatòria estableix tres modalitats d’ajuts:

  • Emprenedoria Jove: fins a 4.000 euros, amb un percentatge de despesa elegible subvencionable del 50%,  per a la posada en marxa d’un projecte emprenedor a Gavà o a qualsevol municipi de l`àrea metropolitana. Edat màxima de 35 anys.
  • La Cooperadora: per a projectes concordants amb els principis i valors socials, solidaris, innovadors i sostenibles del projecte Unió de Cooperadors de l’Ajuntament de Gavà. Subvencions de fins a 4.000 euros per a cada persona participant de la proposta emprenedora beneficiària, amb un percentatge de despesa elegible subvencionable del 50%, per a la posada en marxa d’una activitat a Gavà o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana.
  • Emprenedoria Local: fins a 2.000 euros, amb un percentatge de despesa elegible subvencionable del 50%,  per a la posada en marxa d’un projecte emprenedor a Gavà.

Les persones beneficiàries només es poden acollir a una de les modalitats proposades.

Les quantitats de les diferents modalitats es veuran reduïdes en aquells casos en què la justificació de despeses no sigui suficient per justificar la totalitat de l’import de la subvenció.

🔶 Les subvencions s’atorgaran per  concurrència no competitiva, és a dir, per ordre d’entrada de les sol·licituds  fins a l’exhauriment de la partida de 40.000 euros.

🔶 No seran objecte de subvenció les despeses que ja ho hagin estat per part d’altres administracions i d’aquest Ajuntament. Seran ajudes compatibles amb qualsevol altra concedida per altres administracions i ens públics o privats, amb les corresponents limitacions pel que fa a la suma dels imports. Així mateix, també seran compatibles amb bonificacions i exempcions fiscals.

🔶 Un cop aprovada la subvenció, s’abonarà el 35%  de l’import, el 65% restant es pagarà un cop s’aportin els justificants de pagament i factures que es derivin de la posada en marxa del projecte emprenedor i durant el període associat als sis primers mesos de l’activitat emprenedora (cotitzacions, taxes i impostos, rebuts de lloguer, factures de despeses generades, etcètera).

📝 COM FER LA SOL·LICITUD

La sol·licitud es podrà fer des de l’endemà de la publicació de la convocatòria fins a l’1 de març de 2023, i es podrà fer només per mitjans electrònics a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà, i per això és imprescindible comptar amb un certificat digital o IDCat Mòbil. Si encara no el tens, t’expliquem com obtenir-lo.

Si necessiteu suport en la gestió de la seu electrònica, podeu fer una consulta al servei d’assistència telefònica integral per la tramitació electrònica de l’Ajuntament de Gavà.

Per més informació, contacta amb el Centre de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà – 93 633 34 50 / cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: