Oberta la convocatòria de sol·licitud d’ajuts extraordinaris per a instal·lacions esportives afectades per la COVID-19

El termini de presentació de les sol·licituds del Programa 2 és del 18 de març fins el 24 de març de 2021. Respecte al Programa 1 les sol·licituds ja estan tancades.

S’han publicat les bases reguladores i convocatòria (Programa 1) per la concessió dels Ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a les afectacions econòmiques i socials que es puguin produir en el sector de l’activitat física i l’esport, com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID-19 durant l’any 2021. Aquests Ajuts consten dos Programes:

 • Programa 1 (Sol·licitud tancada): Per a entitats gestores d’instal·lacions esportives l’obertura al públic de les quals s’hagi vist suspesa o limitada.
 • Programa 2 (S’admeten sol·licituds del 18 de març fins el 24 de març de 2021): Per a entitats organitzadores de competicions esportives oficials d’àmbit català, a nivell federat (excloses les professionals) i escolar, la celebració de les quals s’hagi vist ajornada.

Qui ho pot sol·licitar?

Programa 1: Les entitats gestores de les instal·lacions esportives en servei censades al Cens d’equipaments esportius de Catalunya (CEEC) i aquelles afectades per la suspensió o limitació de l’obertura al públic:

 • Les entitats privades sense finalitat de lucre, registrades en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya que gestionen instal·lacions esportives.
 • Les empreses que gestionen instal·lacions esportives, d’acord amb l’epígraf 967.1 (Instal·lacions esportives) o l’epígraf 967.2 (Escoles i serveis de perfeccionament de l’esport) de les tarifes i la instrucció de l’Impost d’Activitats Econòmiques, aprovades pel Reial decret legislatiu 1175/1990, de 28 de setembre.
 • Les universitats catalanes que siguin gestores d’instal·lacions esportives.

Programa 2: Per a entitats organitzadores de competicions esportives oficials d’àmbit català, a nivell federat (excloses les professionals) i escolar, la celebració de les quals s’hagi vist ajornada:

 • Les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs, registrades en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.
 • Els consells esportius, registrats en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.

Import de l’ajut

L’ajut consisteix en una aportació única per persona sol·licitant i convocatòria.

Programa 1: Entre 1.000 i 32.000 euros

L’import de l’ajut s’estableix en funció del nombre de metres quadrats de la superfície dels diferents tipus d’espais esportius que conformen cada instal·lació esportiva, recollits al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya (CEEC), d’acord amb la seva base metodològica. L’import de l’ajut per a cada instal·lació serà la suma dels imports corresponents a cada tipus d’espai esportiu que conformin la instal·lació d’acord amb els trams i les quanties recollides a la taula que podeu consultar a l’article 4.2 de les bases reguladores.

L’import de l’ajut es podrà reduir proporcionalment per a cada tipologia d’instal·lació a cada convocatòria, en funció de l’afectació que estigui determinada en les mesures establertes o que es puguin adoptar.

En el cas que la persona sol·licitant gestioni més d’una instal·lació esportiva afectada per la suspensió de l’obertura al públic l’import màxim de l’ajut és de 250.000 euros.

Programa 2: entre 25.000 i 700.000 euros

L’import de l’ajut s’estableix en funció del nombre de llicències esportives, dels esportistes, informades en el Pla d’Actuació presentat al Consell Català de l’Esport l’any 2020 d’acord amb els trams i les quanties recollides a la taula que podeu consultar a l’article 4.3 de les bases reguladores.

Requisits

Els requisits es validaran mitjançant una declaració responsable adjunta a la sol·licitud. Es poden consultar a l’article 5 de les bases reguladores, i en destaquem els següents:

Programa 1

 • Ser titular de la gestió d’una instal·lació esportiva en servei, ha d’estar recollida al CEEC, i la seva obertura al públic s’ha d’haver vist directament suspesa o limitada durant l’any 2021 per mesures de salut pública adoptades per les autoritats competents en el context de la situació de pandèmia generada per la COVID-19.
 • En el cas de les empreses que gestionen instal·lacions esportives, estar donades d’alta a l’epígraf 967.1 (Instal·lacions esportives) o a l’epígraf 967.2 (Escoles i serveis de perfeccionament de l’esport) de les tarifes i la instrucció de l’Impost d’Activitats Econòmiques, aprovades pel Reial decret legislatiu 1175/1990, de 28 de setembre.

Programa 2

 • En el cas que disposi d’una plantilla igual o superior a 50 persones treballadores, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/ores amb discapacitat sobre el nombre total de treballadors/ores.
 • En el cas que tingui una plantilla igual o superior a 25 persones, indicar els mitjans que s’utilitzen per prevenir i detectar casos d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe i per intervenir-hi en llurs centres de treball, d’acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Termini de presentació

 • Convocatòria programa 1: Sol·licitud tancada.
 • Convocatòria programa 2: Del 18 de març fins el 24 de març de 2021

Procediment de concessió

El procediment de concessió serà per concurrència competitiva, atenent en primer lloc les instal·lacions que no hagin rebut ajut en l’anterior convocatòria 2020 i, en segon lloc, la resta de peticions.

Presentació de sol·licituds i més informació

Podeu accedir a més informació i al tràmit de sol·licitud del Programa 1al següent enllaç.

Normativa

 • Bases – RESOLUCIÓ PRE/392/2021, de 12 de febrer, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a les afectacions econòmiques i socials que es puguin produir al sector de l’activitat física i l’esport, com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID-19 durant l’any 2021.
 • Convocatòria Programa 1 RESOLUCIÓ PRE/613/2021, de 4 de març, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió d’ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a les afectacions econòmiques i socials produïdes en el sector de l’activitat física i l’esport a causa de la suspensió i la limitació de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya atenent la publicació de les resolucions SLT/1/2021, de 4 de gener, SLT/67/2021, de 17 de gener, i SLT/133/2021, de 22 de gener, com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID-19.

Tens dubtes? Contacta’ns: Centre de Serveis a l’Empresa al telèfon 936 33 34 50 o al correu electrònic cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: