Subvencions per a la contractació laboral de persones de 30 anys i més

Ets una empresa, autònom, entitat o cooperativa? Aquesta informació t’interessa! Pots optar a una subvenció per contractar persones de 30 anys i més aquest 2022.

PROPERA SESSIÓ INFORMATIVA

Si ets empresa interessada a contractar, un equip del SOC impartirà una sessió informativa sobre el programa SOC-CONT30IMES a la plataforma ZOOM el proper dimarts 15 de febrer de 2022 a les 12.00 h. amb una durada prevista aproximada de 45 minuts.

Podràs accedir-hi directament clicant aquí

Què es subvencionen?

 • Els contractes indefinits i els contractes temporals amb una durada mínima de 12 mesos.
 • S’han de celebrar a temps complert i tenir el centre de treball ubicat a Catalunya.
 • Amb un nombre màxim de 5 contractes subvencionables per persona o entitat beneficiària, sense contemplar substitucions en el cas de baixes prematures de les persones contractades.

Qui es pot beneficiar?

Persones o entitats constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya:

 • Les entitats sense ànim de lucre, així com les associacions i fundacions
 • Les cooperatives de treball associat.
 • Persones físiques o jurídiques privades, i les comunitats de béns, amb capacitat per subscriure, com empresàries, un contracte de treball.

Es podrà contractar a:

 • Persones desocupades de 30 anys i més, si són dones o persones desocupades de llarga durada.
 • Persones en situació de desocupació de 45 anys o més.

En tot cas, inscrites com a demandants d’ocupació i amb capacitat per formalitzar un contracte de treball en el moment de la seva signatura.

Import dels ajuts

 • La quantia del mòdul econòmic mensual és de 1.473,71 euros (amb referència al salari mínim interprofessional pel 2021) (Real decret 817/2001, de 28 de setembre).
 • La quantia del mòdul econòmic diari és de 48,45 euros.

Termini de presentació

 • Des del 10 de gener de 2022 a les 9 hores i fins el 31 de maig de 2022, a les 15 hores.
 • Amb un termini de presentació de sol·licituds de dos mesos des de la data d’inici del contracte de treball.
 • Si una mateixa sol·licitud inclou diversos contractes, l’entitat contractant disposarà del termini de dos mesos a comptar des de la data d’inici del darrer contracte.

A tenir en compte

 • No són subvencionables els contractes de relleu, d’interinitat en totes les seves modalitats, els contractes per a la formació i l’aprenentatge i els contractes en pràctiques.
 • El període subvencionable es determina en funció de la data de subscripció del contracte i de la data de finalització del programa i ha de ser com a màxim de 12 mesos. No es subvencionarà el període de contracte que vagi més enllà de 31 de desembre de 2022.
 • Els ajuts de minimis no es poden acumular amb un altre ajut estatal per a les mateixes despeses subvencionables.

Normativa

 • RESOLUCIÓ EMT/3840/2021, de 22 de desembre, per la qual s’obre la convocatòria anticipada per a l’any 2022 per a la concessió de subvencions per a la contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES) (ref. BDNS 602996).
 • Ordre EMT/214/2021, de 17 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions de foment de l’ocupació i de la contractació de persones en situació d’atur (SOC-CONTRACTACIÓ)

Accés al tràmit i sol·licitud

Les sol·licituds es presentaran exclusivament per mitjans telemàtics, acompanyats de la documentació requerida que s’especifica a les bases reguladores de l’Ordre EMT/214/2021, de 17 de novembre.

S’hauran de presentar segons els models normalitzats i seguint les indicacions que estan disponibles a l’apartat Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i al Canal Empresa, concretament buscant el tràmit “Foment de l’ocupació i la contractació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya” en el cercador de Tràmits. També es pot trobar informació a la pàgina web del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La identificació de la persona sol·licitant es farà a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la seu electrònica i que es poden consultar en aquest enllaç.

Tens dubtes sobre aquest programa? Contacta amb el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg, al 932 63 91 20 o al correu cso@gava.cat i t’informem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: