Ets jove i tens una idea emprenedora? Oberta una nova convocatòria de subvencions de fins a 15.876 € per afavorir l’autoocupació dels joves.

Les persones joves, prèviament inscrites al programa de Garantia Juvenil, amb inici de l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma entre l’1 de setembre de 2023 i el 15 de juliol de 2024, us podeu beneficiar d’una subvenció de fins a 15.876 €.

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al dimecres, 15 de juliol de 2024, fins a les 14h.
Aquest ajut s’atorga pel procediment de concurrència no competitiva, això vol dir que es resoldrà l’ajut a mesura que van entrant les sol·licituds fins a exhaurir el pressupost destinat.

El Departament d’Empresa i Treball ha obert la convocatòria de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al Programa de Garantia Juvenil.

Les persones joves, prèviament inscrites al programa de Garantia Juvenil, en situació inscrit beneficiari, que hagin iniciat la seva activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma des de l’ 1 de setembre de 2023 i el 15 de juliol de 2024.

  • Estar donat d’alta al registre del Programa de Garantia Juvenil, en situació d’inscrit beneficiari, el dia anterior a la data d’inici de l’activitat com a treballador o treballadora autònom.
  • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a treballador o treballadora autònom.
  • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a autònom dins l’àmbit temporal que estableixi la resolució de la convocatòria i, com a mínim, el mateix dia de presentar la sol·licitud d’aquests ajuts.
  • Elaborar un pla d’empresa que doni suport a la decisió d’iniciar una activitat econòmica o professional com a autònom i mostri la solidesa del projecte iniciat.
  • No estar contractada per compte d’altri ni a l’inici de l’activitat com a treballador o treballadora autònom ni durant tot el període subvencionable, llevat del que es preveu a la base 5.2.d) de les bases reguladores d’aquests ajuts.
  • Mantenir de manera ininterrompuda l’activitat econòmica o professional per la qual ha sol·licitat l’ajut al llarg de tot el període subvencionable.
  • Complir altres requisits específics relacionats amb l’activitat en règim de treball autònom que duu a terme la persona sol·licitant de l’ajut, en cas que ho determini la convocatòria corresponent.
  • Acreditar que durant el període subvencionable, els beneficiaris porten a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport.
  • Tenir i mantenir al llarg de tot el període subvencionable el domicili fiscal i, si escau, el centre de treball, a Catalunya.
  • No haver estat beneficiària d’aquest ajut o similar, segons especifiqui la convocatòria corresponent.

La quantia de la subvenció és de 15.876€

Cal mantenir i acreditar, amb un percentatge mínim d’ingressos, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.

Termini per presentar les sol·licituds

La data màxima de presentació de sol·licituds serà el dimecres 15 de juliol de 2024, fins a les 14h.

S’haurà de presentar per mitjans electrònics a través del Canal Empresa o a l’apartat de Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya.

En cas de dubtes podeu contactar amb el Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà al telèfon 936 33 34 50 o al correu cse@gava.cat

Deixa un comentari