Per Javi Cózar
La Unió de Cooperadors ha acollit aquest matí el tradicional esmorzar amb empresaris amb el que es tanca oficialment cada any la temporada del talent show Talent a les Aules. És un esmorzar en el que “es vol agrair als empresaris que han fet de mentors al Talent a les Aules”, en paraules de Jordi Tort, Tinent d’Alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Sostenible de l’Ajuntament de Gavà.
“És molt important la connexió del talent que tenim als instituts i escoles amb les empreses”, explica Tort, “i aquest projecte permet aquesta connexió sobretot perquè les empreses participen de manera activa, i els empresaris participen dirigint aquests projectes empresarials que desenvolupen els alumnes”. Per tot plegat, amb aquest esmorzar “bàsicament el que fem és agrair als empresaris aquest treball que han fet al llarg de tot l’any amb els alumnes, que sembla que no però trobar unes hores a la setmana per poder-les dedicar a això, que és una activitat altruista, és molt d’agrair”.
Sense aquest voluntariat dels empresaris “no tindria massa sentit un projecta com Talent a les Aules”, destaca Tort, ja que “al final el que busquem aquí és que els alumnes coneguin com funciona una empresa, s’impregnin de la cultura empresarial, i és essencial el paper que juguen els empresaris rebent-los a les seves empreses, explicant el funcionament dels seus negocis i ajudant-los amb els seus plans d’empresa”. El tinent d’alcalde recorda que “també treballem altres projectes a les escoles a nivell de cultura emprenedora, projectes on se’ls poden explicar coses tècniques als alumnes, però com la vivència directa amb els empresaris no hi ha cap experiència que es pugui comparar”.
A aquesta edició s’ha tornat a la idea original i, després de molts anys en els que Gavà i Viladecans han compartit edició del Talent a les Aules, enguany s’han separat els dos projectes i cada ciutat ha tingut el seu propi Talent a les Aules. Tort creu que “és més fàcil de gestionar d’aquesta manera perquè el volum d’alumnes arribava a tal punt que algunes sessions s’havien de repetir, sobretot la sessió inaugural s’havia de fer dues vegades perquè no ens cabien tots els joves al teatre”. A més, separant les edicions cada ciutat té els seus propis guanyadors i així “tots els anys sempre hi haurà guanyadors dels dos municipis, amb el que tots tindran més opcions d’aconseguir el desitjat primer premi del viatge a Silicon Valley, i nosaltres en assegurem que al menys un grup de cada ciutat estarà en aquest viatge”.
En la mateixa línia s’ha pronunciat la codirectora de Talent a les Aules, Laura Benítez: “Per nosaltres no ha implicat molts canvis, però els alumnes sí que sabien que tenien més possibilitats d’aconseguir premi i que, d’alguna manera, hi havia menys competència, i això ho han acollit amb molta alegria”.
Benítez també creu que la implicació dels empresaris al Talent a les Aules “és fonamental perquè això és un programa que es fa entre moltes persones, i una de les potes fonamentals la composen els empresaris que fan de mentors. El paper de l’empresa aquí és imprescindible”.
Tort ha assistit a aquest esmorzar acompanyat d’Alba Riba, tinenta d’alcaldessa d’Educació de l’Ajuntament de Gavà.
Font: Bruguers Digital