Per Javi Cózar
Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, i Marta Faura, presidenta de l’Associació d’Empresaris del Parc Empresarial Gavà (AEPEG), han signat aquest migdia la renovació del primer conveni de col·laboració entre les dues entitats. En aquest segon any els empresaris rebran 12.000 euros de l’Ajuntament que, tal i com estipula el conveni, serviran sobretot per “recolzar les despeses econòmiques derivades del desenvolupament del Pla d’Acció de l’AEPEG”, un pla adreçat a la promoció de l’activitat del teixit empresarial local. El conveni també defineix com a objectiu el fet d’establir “un marc de cooperació i coordinació per tal d’assolir amb la màxima eficàcia els objectius comuns de millora dels serveis dels polígons, la seva promoció i la cooperació entre les empreses que hi són ubicades alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda Urbana”.
Després de la recent reactivació de l’AEPEG, i d’acord amb els objectius estratègics del Pla d’Acció d’Agenda Urbana de Gavà, l’Ajuntament va considerar com estratègic i prioritari treballar conjuntament amb AEPEG un full de ruta específic i compartit que va concretar-se en l’Agenda Urbana del Parc Empresarial de Gavà, presentada de manera conjunta el 16 de març de 2023.
Badia ha posat avui en valor que Gavà “és la primera ciutat d’Espanya amb una agenda urbana de polígons, i això és molt destacable perquè el que hem volgut és aprofitar aquesta Agenda Urbana de Gavà per aconseguir uns polígons més humanitzats, més ben comunicats i que sobretot puguin, de la mà de l’Ajuntament, fer el pas de transició energètica cap a una energia verda”. El recolzament institucional a AEPEG busca també, segons destaca Badia, “afavorir l’associacionisme, generar comunitats, que les empreses puguin cooperar entre elles i donar-se recolzament a través de l’AEPEG”.
L’alcaldessa creu que amb aquest conveni de col·laboració “farem la nostra part industrial molt més atractiva, més amable pels treballadors. I és que la idea que hem de tenir d’una empresa en la societat del segle XXI és la d’una oportunitat per tal que la gent pugui trobar feina a prop de casa i els permeti dur una vida digna”. Per tant, a l’Ajuntament l’interessa molt oferir aquest “recolzament al teixit empresarial de Gavà” per tal ”d’atreure a noves empreses”. Però “per atreure noves empreses hem de ser atractius en el que oferim i, d’altra banda, també hem d’aconseguir que les empreses es quedin aquí i es sentin còmodes”.
Marta Faura, de la seva banda, ens ha explicat que amb aquests 12.000 euros l’AEPEG “sobretot durà a terme accions formatives” però també serviran per “fer estudis sobre les necessitats que tenim a les empreses o sobre la mobilitat en els nostres polígons, per saber d’on som i d’on venim a treballar aquí”.
L’AEPEG també es servirà d’aquest conveni, segons Faura, per “estudiar la qüestió del manteniment dels polígons i per recolzar un projecte que estem iniciant ara, el de la comunitat energètica, que la veritat és que ens fa molta il·lusió desenvolupar-lo”.
Faura ha recordat, tot just després de la signatura d’aquest segon conveni, que “és fonamental la comunicació entre empreses i Ajuntament perquè hi ha molts temes que es podrien resoldre molt fàcilment i que ara mateix ens estan costant molt, i això és degut a no tenir una comunicació massa fluida entre les dues parts”.
A l’Agenda Urbana del Parc Empresarial de Gavà destaquen, entre altres objectius primordials, el foment de l’eficiència energètica i de la mobilitat sostenible o el planejament urbanístic i de serveis públics.
Font: Bruguers Digital