Establiment a un mercat de Gavà

Informació general

Puc obrir el meu establiment? Puc seguir fent tràmits amb l’Ajuntament? Quins serveis s’han vist afectats? Resolem els dubtes principals sorgits del decret d’estat d’alarma per a empreses, treballadors/es i autònoms/es.

Actualització diària del document recull de les mesures d’impacte econòmic degut a la situació d’estat d’alarma sanitària ocasionada per la covid-19.

Alteracions del servei de l’Ajuntament de Gavà

Degut a l’estat d’alerta sanitària declarat per la Coronavirus o covid-19, l’Ajuntament de Gavà ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil Municipal, a través del qual es posen en marxa mesures per reduir el risc de contagi pel coronavirus i protegir els col·lectius més vulnerables.

Una de les diferents accions previstes pel consistori està la de tancar els equipaments municipals al públic; per tant, el Centre de Serveis a l’Empresa (CSE) i el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg (CSO), que queden afectats de la següent manera:

El Centre de Serveis a l’Empresa roman tancat al públic fins al setembre. Les atencions a persones emprenedores i empreses es realitzen telemàticament i es pot demanar cita prèvia per atenció presencial a la seu electrònica, al telèfon 93 633 34 50 o per correu electrònic cse@gava.cat. Les atencions amb cita prèvia son els dilluns al matí a l’Ajuntament.

El Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg roman tancat al públic fins al setembre. Les atencions a les persones que cerquen feina es realitzen telemàticament i es pot demanar cita prèvia per atenció presencial a la seu electrònica, al telèfon 93 633 34 50 o per correu electrònic cso@gava.cat, Les atencions amb cita prèvia son els dijous al matí a l’Ajuntament.

Així mateix, se suspenen tots aquells actes organitzats per l’Ajuntament entre les quals es troba la Festa del Comerç, que estava prevista per al 21 de març, i la jornada Logística 4.0: el futur ja és aquí, prevista per al 19 de març a Castelldefels.

Per tal que els i les comerciants tinguin tota la informació necessària sobre les conseqüències de la declaració de l’estat d’alarma, des de l’Ajuntament de Gavà obrim el correu comercifires@gava.cat per atendre consultes relacionades amb l’obertura d’establiments, així com les mesures a prendre en aquells negocis que romandran oberts aquests dies.

Puc obrir el meu establiment?

Des del passat 8 de juny està activa a la província de Barcelona la fase 2 del desconfinament, per lo que les empreses del sector comerç i serveis ja poden tornar a obrir les seves portes.

Aparador d'una botiga de complements i sabates.

Fase de represa: tot el que necessites saber per reobrir el teu negoci

Comerços i locals de serveis podran obrir al públic aplicant un seguit mesures.

Tot i així, la permanència en els establiments amb obertura autoritzada per part dels clients i clientes haurà de ser la estrictament necessària per a que els consumidors puguin realitzar les seves compres. Així mateix, queda prohibit el consum de productes en locals d’alimentació/restauració; s’evitaran les aglomeracions i es controlarà que entre treballadors/es i consumidors/es es mantingui una distància de, al menys, un metre i mig per evitar contagis. Des de la Generalitat de Catalunya han emès una sèrie de recomanacions per evitar contagis en els establiments alimentaris.

Crida a les empreses per a la cessió de material sanitari

Entre altres situacions d’urgència que s’estan vivint en aquests moments, hi ha la manca de material d’equips de protecció individual (mascaretes, bates, ulleres, guants, desinfectants, etc.) per a tots els equips professionals que estan a primera línia d’actuació. No és una qüestió de diners ni de falta de voluntat el seu abastiment: la demanda ha superat amb escreix la ja difícil fabricació i distribució d’aquest material. Seguint les indiccions emeses pel Ministeri de Sanitat, sol·licitem la vostra col·laboració, indicant si disposeu a les vostres instal·lacions de material de protecció per a la seva donació. Podeu posar-nos en contacte amb nosaltres a través del correu cse@gava.cat o trucar-nos al telèfon 93 633 34 50 (Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà).  Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració en aquests moments excepcionals.


Altres enllaços d’interès

Web habilitat per la Generalitat de Catalunya sobre el Coronavirus
Pàgina web de Pimec sobre mesures per a empreses
Pàgina web del servicio público estatal de empleo (sepe)
Pàgina web del servei públic d’ocupació de catalunya