Establiment a un mercat de Gavà

Informació general

Puc obrir el meu establiment? Puc seguir fent tràmits amb l’Ajuntament? Quins serveis s’han vist afectats? Resolem els dubtes principals sorgits del decret d’estat d’alarma per a empreses, treballadors/es i autònoms/es.

Actualització diària del document recull de les mesures d’impacte econòmic degut a la situació d’emergència sanitària ocasionada per la covid-19.

Adaptació del servei de l’Ajuntament de Gavà

Degut a l’estat d’alerta sanitària declarat per la Coronavirus o covid-19, l’Ajuntament de Gavà ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil Municipal, a través del qual es posen en marxa mesures per reduir el risc de contagi pel coronavirus i protegir els col·lectius més vulnerables.

Una de les diferents accions previstes pel consistori està la de limitar l’afluència de persones als equipaments municipals; per tant, el Centre de Serveis a l’Empresa (CSE) i el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg (CSO), que queden afectats de la següent manera:

El Centre de Serveis a l’Empresa ofereix servei assessorament telemàtic i presencial. Es pot demanar reunió presencial a través de la cita prèvia a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana o contactant directament amb el Centre a través del telèfon 93 633 34 50 o per correu electrònic cse@gava.cat.

De la mateixa manera, el Centre de Serveis per a l’Ocupació Rosa Luxemburg ofereix servei a les persones que cerquen feina de forma telemàtica i presencial a través de l’OAC o contactant amb el centre a través del telèfon 93 263 91 20 o per correu electrònic cso@gava.cat.

Per tal que els i les comerciants tinguin tota la informació necessària sobre les conseqüències de la declaració de l’estat d’alarma i les mesures que es van aplicant des de les autoritats competents, des de l’Ajuntament de Gavà obrim el correu comercifires@gava.cat per atendre consultes relacionades amb l’obertura d’establiments, així com les mesures a prendre en aquells negocis que romandran oberts aquests dies.

Puc obrir el meu establiment?

Des del passat 19 de juny està activa a la província de Barcelona la fase de represa, per lo que les empreses del sector comerç i serveis ja poden tornar a obrir les seves portes però prenent mesures de seguretat.

El 16 d’octubre s’han publicat les noves mesures de prevenció definides pel PROCICAT amb la voluntat de frenar l’increment de contagis i fer-ho en aquesta fase inicial de la 2a onada que també es dóna a nivell estatal i europeu i que, més enllà de l’afectació epidemiològica, comença també a incidir en l’àmbit assistencial. Aquestes mesures queden recollides en la Resolució/2546/2020. Aquestes mesures tindran una durada inicial de 15 dies.

Noves mesures de prevenció i la seva afectació a establiments

Restriccions a. bars, restaurants i d’empreses que impliquin contacte directe amb la clientela i aforament limitat al comerç


Altres enllaços d’interès

Web habilitat per la Generalitat de Catalunya sobre el Coronavirus
Pàgina web de Pimec sobre mesures per a empreses
Pàgina web del servicio público estatal de empleo (sepe)
Pàgina web del servei públic d’ocupació de catalunya