Nous incentius destinats a promoure la contractació laboral per part de cooperatives i societats laborals

Nova regulació en matèria d’incentius i bonificacions a la SS per a les cooperatives i societats laborals, per la incorporació de persones sòcies treballadores

Es modifica la llei d’Economia Social per regular els incentius destinats a promoure la contractació laboral, així com altres programes o mesures d’impuls i manteniment de l’ocupació estable i de qualitat finançats amb bonificacions en les quotes de la Seguretat Social i per conceptes de recaptació conjunta, o desenvolupats mitjançant altres instruments de suport a l’ocupació.

La llei es refereix a la contractació formativa i la seva transformació en contractes indefinits, i també a la contractació indefinida o la incorporació com a persona sòcia en la cooperativa o societat laboral de persones que fan formació pràctica en empreses.

També s’estableixen bonificacions per la incorporació de persones treballadores desocupades com a sòcies treballadores o de treball a cooperatives i societats laborals. En aquest cas es presta especial atenció a les persones joves menors de 30 anys, o persones menors de 35 anys amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 %.

💶 Com és l’import de la bonificació?

1- La contractació indefinida si aquestes persones realitzen formació pràctica en l’empresa. Això donarà dret a una bonificació en la cotització de 138 euros/mes durant un període màxim de tres anys, tret que la persona treballadora contractada sigui persona amb discapacitat. En aquest cas la bonificació podrà aplicar-se durant tota la vigència del contracte.

2- Les bonificacions per la incorporació de persones treballadores com a sòcies treballadores o de treball a cooperatives i societats laborals, donarà dret a una bonificació en la cotització mínima de 73 euros/mes durant tres anys.

3- Bonificacions de quotes de Seguretat Social per a les persones sòcies treballadores o sòcies de treball de les societats cooperatives, en període de descans per naixement, adopció, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment, risc durant l’embaràs o risc durant la lactància natural.

Correspon al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) la coordinació de les citades avaluacions en el Sistema Nacional d’Ocupació

📚 Normativa

Real Decreto-ley 1/2023, de 10 de enero, de medidas urgentes en materia de incentivos a la contratación laboral y mejora de la protección social de las personas artistas.

Tens dubtes? Contacta amb la Unió de Cooperadors: 93 263 91 77 o uniocooperadors@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: