L’Ajuntament de Gavà elabora una guia per fomentar la contractació de les persones amb discapacitat

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i a Gavà s’han organitzat diverses activitats per reivindicar la importància de la inclusió i la construcció d’una ciutat on totes les persones se sentin integrades en tots els aspectes de la seva vida.

La primera d’elles va ser una taula rodona amb la temàtica “Inserció laboral com a eina d’inclusió social” on hi han pres part empreses, tècnics i persones amb discapacitat que van explicar les seves experiències i els reptes que encara queden per aconseguir. A l’acte, celebrat a la biblioteca Josep Soler Vidal, la Comissió per la Inclusió de Gavà, en la qual participa l’equip de Gavà Impulsa, va presentar la Guia pel foment per a la contractació de persones amb discapacitat. En ella s’hi poden trobar, entre d’altres coses, les bonificacions i reduccions a la Seguretat Social existents per a treballadors i treballadores amb discapacitat, així com els incentius socials i beneficis que per a les empreses té comptar amb aquest col·lectiu a les seves plantilles.

L’acte central del Dia Internacional se celebrarà el mateix dia 3 amb una concentració i la lectura d’un manifest elaborat per la Comissió per a la Inclusió de Gavà. Serà a les 12 hores a la plaça de Josep Tarradellas. El mateix dia, s’inaugurarà l’exposició itinerant, “Ideari per la inclusió”, creada també per la Comissió i que reivindica les problemàtiques clau de les persones amb discapacitat. D’altra banda, diumenge, 4 de desembre, a les 12.30 hores Adisga organitza un festival a l’Espai Maragall.

La Comissió per la inclusió és un espai de participació ciutadana que engloba entitats de persones amb discapacitat, persones amb discapacitat a títol individual, escoles, entitats i personal tècnic municipal de diferents àrees per afavorir la transversalitat. Conjuntament, es reflexionen i es proposen accions que ajuden a assolir els objectius de l’ens i de l’Ajuntament de Gavà.

Per més informació, contacta amb el Centre de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà – 93 633 34 50 / cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: