CÀPSULA FORMATIVA | Les proves de selecció i els tests psicotècnics (novembre 2022)

Amb aquesta formació aprendràs els psicotècnics més habituals en els processos de selecció i les estratègies més adequades per poder obtenir els millors resultats.

Durada: 2 h
Dates: 14 de novembre de 2022
Horari: de 10 h a 12 h
Modalitat: Virtual
Formadores: Elisa Muñoz – Equip tècnic Departament d’Empresa, Ocupació i Noves Economies de l’Ajuntament de Gavà

Avui dia és habitual que ens demanin passar proves psicotècniques en diferents situacions, com els processos de selecció, processos de formació i proves d’accés administració pública i oposicions.

Els psicotècnics són proves que tenen un valor objectiu i mesurable. Les avaluacions són sempre associades a una feina determinada. Per exemple si ens presentem a un treball com a coordinadora d’equip ens podran passar proves per avaluar les nostres habilitats socials, capacitat per resoldre conflictes, i nivell d’autoconfiança. Competències que garantiran desenvolupar correctament la feina.

Els tests psicotècnics són, doncs, instruments estandarditzats i mesuren aptituds, competències, trets de personalitat, interessos, motivacions, valors personals, entre altres atributs i permeten tenir un perfil individual de les diferents persones candidates a un lloc de treball.

Els tests psicotècnics són utilitzats pel 75% de les empreses en els seus processos de selecció. Tot i que per als experts i expertes en selecció, les entrevistes acostumen a ser més decisives, les proves psicotècniques constitueixen un complement informatiu de gran utilitat i serveix per confirmar la informació obtinguda en l’entrevista de selecció.

🤓 Aquesta càpsula està adreçada a:

Persones en situació d’atur i/o situació de millora de feina, inscrites a la Borsa de Treball del Servei Local d’Ocupació, amb interès d’aprofundir en el coneixement de la utilització de les diferents proves psicotècniques en el procés de selecció.

🔎 Quin és l’objectiu:

L’objectiu del curs és explicar les diferents categories de psicotècnics (d’aptituds, intel·ligència, de personalitat, etc) perquè les persones en situació de recerca de feina  puguin ser més àgils en les gestions amb l’administració pública.

🎁 Contingut:

  • Característiques de les proves psicotècniques
  • Tipus de proves psicotècniques i habilitats que mesuren
  • Característiques, punts forts i febles de les diferents proves psicotècniques.
  • Recomanacions per realitzar les diferents proves

Formació 100% subvencionada. Places limitades!

Per inscriure’t, accedeix a la nostra Plataforma d’Inscripció. Si és la primera vegada que hi accedeixes, registra’t clicant a la pestanya “Registrar-se” i emplena el formulari amb les teves dades. Si ja hi has accedit anteriorment, inicia sessió amb el teu NIF i la contrasenya. Important: actualitza la pestanya “Les meves dades”, sobretot el correu electrònic on voldràs que t’enviem l’enllaç per la formació.

Tens dubtes? Contacta amb el Centre de Serveis a l’Ocupació Rosa Luxemburg, al 93 263 91 20 o a cso@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: