PROJECTE | “De l’hort a taula” ofereix formació i assessorament per la transformació digital del teu negoci agroalimentari

“De l’hort a taula” inicia una nova fase de desenvolupament de projecte, centrada en l’assessorament personalitzat a iniciatives empresarials agroalimentàries per la seva digitalització i transformació tecnològica.

El projecte “De l’hort a la taula, impulsat pels ajuntaments de Gavà, Castelldefels i Begues, té l’objectiu d’acompanyar a les empreses de la cadena de valor agroalimentària en el seu procés de digitalització i transformació tecnològica, tant dels recursos materials com de l’equip de treball.

Aquest darrer quadrimestre de l’any iniciem noves fases d’actuació , adreçades principalment al teixit empresarial:

1️⃣ ASSESSORAMENT PER DEFINIR UN PLA D’ACTUACIÓ PER A LA TRANSFORMACIÓ TECNOLÒGICA I/O NOUS MODELS DE NEGOCI

Les iniciatives empresarials participants rebran un assessorament de 9 hores (1 sessió de kick off + 3 sessions de treball). En aquestes sessions s’oferirà, de la mà d’experts en la matèria, l’anàlisi, detecció i concreció d’un pla d’actuació per la implementació de nous models de negoci adaptats a la transformació tecnològica identificada.

Els àmbits de desenvolupament sobre els que pot rebre assessorament, entre d’altres, són:

 • Nous models de negoci.
 • Solucions tecnològiques disponibles per la cadena de valor agroalimentària.
 • Màrqueting digital. Diagnosi personalitzada a nivell de màrqueting digital en què es troba una PIME i pla de millora.
 • Automatització i control de processos.
 • Solucions 4.0 de gestió i logística de distribució.
 • Tramitació d’ ajudes a la transformació digital.
 • Banc d’assessors i proveïdors tecnològics experts de proximitat.

La metodologia de treball que es durà a terme en el procés d’assessorament consta de les següents sessions:

 • Kick off (tret de sortida): Planificar el treball a desenvolupar, identificar els líders interns i definir els objectius a assolir amb el projecte i els seus rols de millores a càrrec de consultoria experta. Prevista 1 hora de treball.
 • Sessió 1: Anàlisi intern de l’empresa. Conèixer el model de negoci, els seus productes i/o serveis,  punts forts i punts febles, definició de processos de producció, costos i matèries primes utilitzades, definició del mercat, anàlisi de proveïdors i de clients. Primera aproximació a oportunitats. Previstes 3 hores de treball.
 • Sessió 2: Tendències del sector i recerca d’oportunitats vinculades amb la transformació tecnològica. Definició de projectes potencials i priorització. Anàlisi viabilitat econòmica del projecte. Previstes 3 hores de treball.
 • Sessió 3: Concreció del projecte. Full de ruta per la implementació. Tasques a realitzar, rols i responsabilitats en el projecte. Timing i concreció de fites. Previstes 2 hores de treball.

Es preveu l’assessorament d’entre 4 i 6 iniciatives del territori. La selecció dels projectes a assessorar es durà a terme per ordre de sol·licitud.

2️⃣ESPAIS DE CONEIXEMENT I SENSIBILITZACIÓ

S”ofereixen eines i recursos per afrontar els reptes i avançar en la transformació tecnològica necessària.

 • Reunions individuals amb les empreses per informar-les de les noves tendències i recollir els seus reptes particulars de digitalització.
 • Jornades sobre l’aplicació de tecnologies digitals, metodologies i instruments de finançament.

3️⃣ ECOSISTEMA D’INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA

La fita d’aquest projecte és la creació d’un espai d’intercanvi per compartir reptes i recerca d’estratègies per la competitivitat. L’equip tècnic acompanyarà les primeres sessions cap a l’auto-lideratge per crear una Comunitat Digital Agroalimentària al territori.

4️⃣ FORMACIÓ

Aquesta tardor segueixen actives les accions formatives en matèria de digitalització adreçades a persones en situació d’atur i/o treballadores de la cadena Agroalimentària, d’acord a la següent programació:

MesCursDates  Format
Setembre-OctubreAtenció omnicanal a clients i proveïdorsPresencial: 14, 16, 21, 28 i 30 de setembre, 3 i 5 d’octubre
Virtual: 12, 19, 23 i 26 de setembre
Horari: de 09:30 a 13:40 h
Semi presencial
OctubreGestió eficaç d’un negoci d’hostaleria3, 6, 13, 17 i 20 d’octubre
Horari: Dilluns i dijous de 10 a 12:30 h
En línia
Octubre-NovembreMàrqueting digital per a restaurants i comerços24, 27 i 31 d’octubre i 3, 7 i 10 de novembre
Horari: Dilluns i dijous de 10 a 12:30 h
En línia
NovembreCom implantar el model delivery en comerç i hostaleria14, 17, 21, 24 i 28 de novembre
Horari: Dilluns i dijous de 10 a 12:30 h
En línia

Aquesta oferta formativa es podria ampliar en funció de noves necessitats identificades a través dels assessoraments duts a terme amb les pròpies empreses i emprenedors, a través de cursos de formació de reciclatge professional “a mida” en competències digitals per al personal en actiu de les empreses de la cadena Agroalimentària.

☎️ ELS ASSESSORAMENTS ES PODEN SOL·LICITAR FINS AL MAIG 2023 ☎️

La cadena de valor agroalimentària està formada tots els esglaons pels quals passa un aliment fins que arriba al consumidor final (des del cultiu, el transport, el tractament o transformació, l’embalatge o l’empaquetat, la distribució i venda en comerç o en restaurant).

Si tens una empresa que forma part d’un d’aquests esglaons i vols rebre assessorament per la teva transformació digital, truca’ns al 936.333.450 o envia’ns un correu a cse@gava.cat i t’informem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: