“De l’hort a taula” inicia una nova fase de desenvolupament de projecte, centrada en l’assessorament personalitzat a iniciatives empresarials agroalimentàries per la seva digitalització i transformació tecnològica.
El projecte “De l’hort a la taula”, impulsat pels ajuntaments de Gavà, Castelldefels i Begues, té l’objectiu d’acompanyar a les empreses de la cadena de valor agroalimentària en el seu procés de digitalització i transformació tecnològica, tant dels recursos materials com de l’equip de treball.
Aquest darrer quadrimestre de l’any iniciem noves fases d’actuació , adreçades principalment al teixit empresarial:
1️⃣ ASSESSORAMENT PER DEFINIR UN PLA D’ACTUACIÓ PER A LA TRANSFORMACIÓ TECNOLÒGICA I/O NOUS MODELS DE NEGOCI
Les iniciatives empresarials participants rebran un assessorament de 9 hores (1 sessió de kick off + 3 sessions de treball). En aquestes sessions s’oferirà, de la mà d’experts en la matèria, l’anàlisi, detecció i concreció d’un pla d’actuació per la implementació de nous models de negoci adaptats a la transformació tecnològica identificada.
Els àmbits de desenvolupament sobre els que pot rebre assessorament, entre d’altres, són:
- Nous models de negoci.
- Solucions tecnològiques disponibles per la cadena de valor agroalimentària.
- Màrqueting digital. Diagnosi personalitzada a nivell de màrqueting digital en què es troba una PIME i pla de millora.
- Automatització i control de processos.
- Solucions 4.0 de gestió i logística de distribució.
- Tramitació d’ ajudes a la transformació digital.
- Banc d’assessors i proveïdors tecnològics experts de proximitat.
La metodologia de treball que es durà a terme en el procés d’assessorament consta de les següents sessions:
- Kick off (tret de sortida): Planificar el treball a desenvolupar, identificar els líders interns i definir els objectius a assolir amb el projecte i els seus rols de millores a càrrec de consultoria experta. Prevista 1 hora de treball.
- Sessió 1: Anàlisi intern de l’empresa. Conèixer el model de negoci, els seus productes i/o serveis, punts forts i punts febles, definició de processos de producció, costos i matèries primes utilitzades, definició del mercat, anàlisi de proveïdors i de clients. Primera aproximació a oportunitats. Previstes 3 hores de treball.
- Sessió 2: Tendències del sector i recerca d’oportunitats vinculades amb la transformació tecnològica. Definició de projectes potencials i priorització. Anàlisi viabilitat econòmica del projecte. Previstes 3 hores de treball.
- Sessió 3: Concreció del projecte. Full de ruta per la implementació. Tasques a realitzar, rols i responsabilitats en el projecte. Timing i concreció de fites. Previstes 2 hores de treball.
Es preveu l’assessorament d’entre 4 i 6 iniciatives del territori. La selecció dels projectes a assessorar es durà a terme per ordre de sol·licitud.
☎️ ELS ASSESSORAMENTS COMENCEN EL 16 DE GENER DE 2023 ☎️
2️⃣ESPAIS DE CONEIXEMENT I SENSIBILITZACIÓ
S”ofereixen eines i recursos per afrontar els reptes i avançar en la transformació tecnològica necessària.
- Reunions individuals amb les empreses per informar-les de les noves tendències i recollir els seus reptes particulars de digitalització.
- Jornades sobre l’aplicació de tecnologies digitals, metodologies i instruments de finançament.
3️⃣ ECOSISTEMA D’INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA
La fita d’aquest projecte és la creació d’un espai d’intercanvi per compartir reptes i recerca d’estratègies per la competitivitat. L’equip tècnic acompanyarà les primeres sessions cap a l’auto-lideratge per crear una Comunitat Digital Agroalimentària al territori.
4️⃣ FORMACIÓ
Aquesta tardor segueixen actives les accions formatives en matèria de digitalització adreçades a persones en situació d’atur i/o treballadores de la cadena Agroalimentària, d’acord a la següent programació:
Mes | Curs | Dates | Format |
Gener-Febrer 2023 | Solucions tecnològiques aplicades a la gestió administrativa i comptable en el sector agroalimentari | Del 23 de gener al 23 de febrer De dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h | Presencial |
Febrer-Març 2023 | Les TIC com a eines transformadores d’empreses i treballadors | Del 24 de febrer al 24 de març De dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h | Presencial |
Aquesta oferta formativa es podria ampliar en funció de noves necessitats identificades a través dels assessoraments duts a terme amb les pròpies empreses i emprenedors, a través de cursos de formació de reciclatge professional “a mida” en competències digitals per al personal en actiu de les empreses de la cadena Agroalimentària.
La cadena de valor agroalimentària està formada tots els esglaons pels quals passa un aliment fins que arriba al consumidor final (des del cultiu, el transport, el tractament o transformació, l’embalatge o l’empaquetat, la distribució i venda en comerç o en restaurant).
Si tens una empresa que forma part d’un d’aquests esglaons i vols rebre assessorament per la teva transformació digital, truca’ns al 936.333.450 o envia’ns un correu a cse@gava.cat i t’informem!