L’ENTREVISTA | Marta Faura: “Tenim molt de potencial i només junts podem millorar la qualitat de vida del Parc Empresarial de Gavà”

Marta Faura, presidenta de l’Associació d’Empreses del Parc Empresarial de Gavà (AEPEG)

L’empresària de Gavà Marta Faura confessa que mai havia pensat a convertir-se en la nova presidenta de l’Associació d’Empreses del Parc Empresarial de Gavà (AEPEG), però el fet de ser jove, amb empenta i ganes de fer més competitiu el teixit emprenedor i empresarial de la ciutat i el seu entorn va fer irremeiable que el sector es fixés amb ella. Aquest és el testimoni d’una dona amb les idees molt clares que fa una crida i anima a les empreses petites, mitjanes i grans de Gavà a unir-se a aquesta Associació, perquè aquesta unió sens dubte les farà més competitives.

🔸 Marta, quines mancances vas detectar a l’anterior AEPEG?

Posant en valor que l’anterior Associació feia tots els possibles per sortir endavant malgrat els recursos, és cert que vaig detectar una necessitat de fer xarxa entre els empresaris/es de Gavà. Tenim molt de potencial i només junts podem millorar la qualitat de vida del Parc Empresarial de Gavà.

🔸 Com va ser el procés fins que et van escollir presidenta?

La Unió de Polígons Industrials de Catalunya, UPIC, es va posar en contacte amb nosaltres per animar-nos a fer un impuls a l’Associació. El projecte em va semblar il·lusionant i, en un principi, no em vaig plantejar ocupar la presidència, més bé volia fer un cop de mà com a vocal. Però, poc a poc va anar sonant el meu nom per a ser presidenta i vaig pensar: tenim recursos per ser una associació forta, tinc ganes i il·lusió i un bon equip que em recolza. Doncs, per què no?

🔸 Per quins requisits penses que vas ser escollida?

A banda d’estar preparada, penso que també per ser jove, dona, i formar part d’una família que portem l’emprenedoria a la sang.

🔸 Quins estudis tens?

Soc llicenciada en arquitectura. M’agradava el fet de ser una formació prou amplia per després aplicar fins i tot a l’empresa familiar Garcia Faura, pionera en el desenvolupament de façanes modulars, murs cortina i tancaments d’alumini i vidre. Allà, encara que treballo al departament comercial, m’agrada implicar-me en tots els sectors per veure les possibilitats de millora.

🔸 Quins reptes heu d’afrontar a curt termini?

Volem fer unes primeres actuacions de dinamització per captar el màxim d’empreses sòcies a Gavà, i no només les del polígon, també de dintre de la ciutat. Tenim l’objectiu de crear una xarxa d’empresaris i empresàries de Gavà que ostentin petits, mitjans i grans negocis, també de serveis, com pot ser fusteria, electricitat, màrqueting, etc.

🔸 Quins objectius teniu a mig-llarg termini?

Tenim la intenció de millorar els nostres polígons perquè són el centre de treball de moltes persones i cal que estiguin en bones condicions. Són espais amb molt de potencial que més enllà de fer-los servir durant la jornada laboral també poden ser una bona opció per a l’esbarjo, l’exercici i el gaudi de zones verdes. En definitiva, humanitzar aquests espais perquè siguin útils per a tota la població. A ciutats com Sant Feliu, per exemple, disposen d’un restaurant, una escola infantil per als fills dels treballadors de la zona, etc. Per això, necessitem seguir comptant amb el suport de l’Ajuntament.

Però, tenim moltes més propostes, com voler sumar sinergies amb els polígons de Castelldefels i Viladecans. Totes elles formen part del pla de treball que estem definint i del qual naixeran de segur moltes més idees.

🔸 Consideres que és important tenir al costat a l’administració local?

I tant. Fou iniciativa de l’Ajuntament de Gavà dinamitzar l’associació mitjançant l’AMB i també qui ens va posar en contacte amb la UPIC perquè ens assessorés durant un any. Estem molt agraïts i, si aquest any pogués convertir-se en dos anys de suport, més podriem avançar, perquè tenim molt a fer i és bo tenir aquesta bona voluntat per les dues parts.

🔸 En quin punt es troba la transformació digital, la sostenibilitat, i el talent als polígons industrials? Com pot afectar a les empreses del municipi?

Potser podria estar més implementat del que és i això beneficiaria a totes i tots. Pensem per exemple que seria positiu disposar d’un punt de càrrega elèctric per a patinets, bicicletes, cotxes o camions. Imagineu com ajudaria això a la sostenibilitat si en cada empresa s’instal·lés un punt d’aquests.

Respecte al talent, just des de l’Associació també volem centrar-nos en la necessitat de formació a tots els esglaons les empreses per fer-les més competitives: formacions d’un dia, xerrades, etc. I, fins i tot més enllà i arribar a més públics, com per exemple fer jornades de portes obertes per captar l’atenció del jovent i fer-lo connectar amb el món industrial.

🔸 Quina evolució penses que tindrà l’associacionisme en termes generals?

No tinc cap mena de dubte que és el futur. Hem evolucionat com a humans gràcies a associar-nos entre nosaltres. O tornem cap al cooperativisme i ens oblidem de funcionar de forma individual o tots aquests avenços no seran possibles. Per exemple, ens agradaria fer evolucionar el concepte de l’intercanvi de feines. Detectar el potencial d’una empresa per ajudar a altres i oferir-li ajuda en aquelles mancances que pugui tindre, intercanviar esforços amb altres negocis… això és bàsic.

🔸 Quins beneficis pot aportar a les empreses formar part de l’AEPEG?

Coneixement i accés a informació d’utilitat, recursos, subvencions al seu abast, a més de networking, i molt més, com la creació d’una xarxa energètica col·laborativa: instal·lar plaques solars a les empreses i repartir l’electricitat que generin entre totes. En una segona entrevista te’n diré moltes més que estem definint (riu).

També, fer d’intermediaris entre els nostres associats. Si entre nosaltres tenim una empresa dedicada al màrqueting digital, per què no oferir descomptes als altres associats en concepte de publicitat de les seves empreses? O, si tenim associat un negoci d’electricitat i algun de nosaltres necessita fer una instal·lació de llum, posar-los en contacte i crear xarxa de descomptes per estar a l’associació.

🔸 Adherir-se a l’associació tindrà cap cost?

Tots aquests avantatges es tradueixen també en molta feina de gestió i, per això considerem que una petita quota entre 45-50 euros al trimestre és necessària per avançar i així poder pagar les despeses mínimes (creació d’una pàgina web, campanyes de dinamització per a les empreses, gestió dels ajuts, etc).

🔸 A banda de la creació d’una pàgina web, on més sereu visibles?

Pensem en Linkedin, Twitter o Instagram. A més, dintre d’uns mesos, ja es podrà accedir al nostre nou web entrant a aepeg.cat

La nova junta directiva de l’AEPEG, junt amb el 1er tinent d’alcaldessa, Jordi Tort (a la dreta)

Vols associar-te o saber més de l’Associació d’Empreses del Parc Empresarial de Gavà (AEPEG)? Envia un correu a info.aepeg@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: