Els nous avantatges per a autònoms/es que t’interessa saber

Les ajudes per cessament d’activitat per a autònoms i autònomes s’estenen fins al 30 de juny de 2022 i s’aproven exempcions a la cotització per aquells/es que hagin percebut la prestació per cessament amb anterioritat.

El Reial decret llei 2/2022 ha publicat unes ajudes i exempcions per facilitar la reactivació de l’activitat de les persones treballadores autònomes.

Les mesures aprovades són les següents:

👛 Exempcions a la cotització per a les persones treballadores autònomes

A partir de l’1 de març de 2022, les persones treballadores autònomes que estiguessin donades d’alta i que venien percebent fins el 28 de febrer de 2022 alguna de les prestacions per al cessament d’activitat previstes en el Reial decret llei 18/2021, de 28 de setembre, tenen dret a una exempció en les cotitzacions a la Seguretat Social i per a la formació professional en les quanties següents:

  1. 90% en el mes de març de 2022.
  2. 75% en el mes d’abril de 2022.
  3. 50% en el mes de maig de 2022.
  4. 25% en el mes de juny de 2022.

Per a poder rebre aquestes exempcions, els autònoms/es hauran de mantenir la seva alta fins el juny de 2022. Aquestes seran incompatibles amb la percepció de la prestació per cessament d’activitat en qualsevol de les seves modalitats.

😷 Prestació extraordinària per cessament d’activitat per a les persones treballadores autònomes afectades per a una suspensió temporal de tota la seva activitat com a conseqüència d’una resolució de l’autoritat competent com a mesura de contenció de la propagació de la COVID-19

A partir de l’1 de març de 2022, els autònoms/es que es vegin obligats a suspendre totes les seves activitats, rebran una prestació extraordinària per una quantia del 70% de la base mínima de cotització, durant una durada màxima de 4 mesos. En cas que dos o més membres de la unitat familiar tinguin dret a aquesta prestació, la quantia de cadascun serà del 40%.

Els requisits per poder tenir dret a aquesta prestació són:

  • Estar donats d’alta com a mínim 30 dies abans de la resolució de suspensió de l’activitat
  • Estar al corrent de pagaments de les quotes de la Seguretat Social.

Les sol·licituds es tramiten a través de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social, o amb l’Institut Social de la Marina en el seu cas.

Per a més informació:

En cas de dubtes contacta’ns al 93 633 34 50 o enviant un correu a cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: