Subvencions per a joves entre 18 i 29 anys que s’hagin donat d’alta com a autònoms/es o que vulguin ser-ho

Si et vas donar d’alta com a treballador/a autònom a partir de l’1 d’octubre de 2020 o tens pensat fer-ho aquesta subvenció de fins a 13.510 € t’interessa!

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al dilluns, 10 de gener de 2022 a les 15h.

Quina finalitat tenen?

Afavorir l’autoocupació dels joves entre 18 i 29 anys que s’incorporin al mercat de treball de manera autònoma i garantir uns ingressos mínims a l’inici de la seva activitat.

Requisits

Requisits per poder optarNo poden optar
Persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, fins al dia anterior a la data d’inici d’activitat com a treballador o treballadora autònom o bé estar donades d’alta al registre del Programa de garantia juvenil en situació d’inscrit beneficiari» el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a treballador/a autònom/a.Les persones sol·licitants que no estiguin donades d’alta com a treballadors/res autònoms en el moment de presentar la sol·licitud.
Persones entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a treballador o treballadora autònom.Els socis o sòcies de societats mercantils, cooperatives, societats laborals o societats civils privades, o els membres de comunitats de béns o d’entitats sense personalitat jurídica.
Persones que han iniciat l’activitat econòmica com a treballador/a autònom abans de la presentació de la sol·licitud d’aquest ajutEls treballadors/res autònoms col·laboradors
Aquelles que tinguin domicili fiscal i, si escau, el centre de treball a Catalunya.Els treballadors/res autònoms que hagin exercit la mateixa activitat o similar per compte propi en els sis mesos anteriors a la data d’inici de l’activitat.
Persones no contractades per compte d’altri ni a l’inici de l’activitat com a treballador/a autònom ni durant tot el període subvencionable, excepcionalment, es permet simultaniejar el treball per compte propi amb el treball per compte d’altri un màxim de 12 permanències en un període de 12 mesos.

En cas de baixa anticipada com a treballador/aa autònom, d’acord amb el que preveu la base 24 d’aquesta Ordre, es farà el prorrateig del límit de 12 permanències en funció dels mesos en què ha estat d’alta.
Els treballadors/res autònoms que des de l’inici de la seva activitat i durant els 12 mesos següents hagin estat contractats per compte d’altri.

A aquest efecte s’exceptua la simultaneïtat amb la contractació per compte d’altri d’acord amb els límits establerts.
Els treballadors/res autònoms que hagin estat beneficiaris d’aquest ajut o similar, segons especifiqui la convocatòria corresponent.

Import de la subvenció

Import fix de fins a 13.510 euros per a cada jove que es doni d’alta com a treballador/a autònom de manera ininterrompuda durant un període de 12 mesos per garantir un ingrés mínim al treballador/a autònom a l’inici de la seva activitat econòmica (inici d’activitat a partir de l’1 d’octubre de 2020).

Si es produeix la baixa anticipada abans que hagi transcorregut un període de 8 mesos d’alta ininterromputs, la persona beneficiària de la subvenció ha de retornar la totalitat de la subvenció rebuda, tenint en compte els criteris que estableix la base 4.2. Per mirar la taula d’imports consulteu (art. 7), aquí

Termini per presentar les sol·licituds

La data màxima de presentació de sol·licituds serà el dilluns 10 de gener de 2022 a les 15h.

Normativa

RESOLUCIÓ EMT/3621/2021, de 19 de novembre: per la qual s’obre la convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions per a l’any 2022 per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del programa REACT-UE (ref. BDNS 598541).

ORDRE EMT/184/2021, de 27 de setembre, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del programa REACT-UE. (DOGC  núm.  8513  publicat el  30/09/2021).

Subvenció enmmarcada al programa REACT-UE. 

Glossari de termes clau

  • ACTUACIÓ SUBVENCIONABLE: és l’acció d’iniciar l’activitat com a treballador/a autònom per compte propi en situació d’alta al règim corresponent de la Seguretat Social o mutualitat com a sistema alternatiu al RETA durant 12 mesos ininterromputs, dins l’àmbit temporal que estableixi la resolució de la convocatòria de l’ajut.
  • INICI D’ACTIVITAT: és la data que consta a la base de dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social com a data d’inici d’activitat. Per a les persones sol·licitants donades d’alta en una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA, és la data còmput del període subvencionable: s’inicia en la data d’inici d’activitat, determinada i finalitza el dia anterior a la mateixa data de l’any següent.
  • PERMANÈNCIA: una permanència correspon a un dia de jornada completa en situació d’alta a la Seguretat Social com a treballador o treballadora per compte d’altri.

En cas de dubtes podeu contactar amb el Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà al telèfon 936 33 34 50 o al correu cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: