L’equip del projecte “Ocupació verda” col·labora amb la campanya “Porta a Porta comercial” a Gavà

Les cinc persones contractades per l’Ajuntament de Gavà en el marc del Projecte Singular “Ocupació Verda” han donat suport a la campanya informativa del servei Porta a Porta, adreçada a comerços i restaurants de l’eix Rambla i Illa per a vianants de Gavà.

El passat mes d’abril de 2021 s’engegava a Gavà el projecte Singular Ocupació Verda, un itinerari mixt de formació, orientació i treball que donava oportunitat a 15 persones de la ciutat a rebre accions formatives professionalitzadores en l’especialització de «Promotor/a ambiental» i «Operador/a de planta de recuperació i separació de residus».

D’aquestes 15 persones, 5 han estat contractades a través d’un pla d’ocupació per l’empresa municipal de serveis PRESEC. Entre altres tasques, l’equip ha col·laborat en la campanya Porta a Porta comercial de Gavà, realitzant la col·locació de vinils i xips identificatius als contenidors per als comerços, el repartiment dels contenidors i el calendari de la recollida. Ho han fet en tàndem amb dues persones informadores, donant suport també en l’explicació del funcionament del nou sistema Porta a Porta, també als nous comerços.

L’equip ha valorat aquesta experiència com a enriquidora, a més de suposar una oportunitat més per a realitzar funcions del perfil de promoció ambiental. En l’actualitat, una de les persones contractades continua relacionada amb el Porta a Porta amb la recollida de les diferents fraccions.

El projecte Porta a Porta

En l’actualitat, Gavà recicla de manera selectiva un 43% dels residus, una dada que està per sobre de la mitjana metropolitana. La implantació del nou sistema de recollida Porta a Porta per a grans generadors (comerços i restaurants) vol assolir l’objectiu de la Unió Europea d’arribar al 55% de reciclatge el 2025, i limitar al 10% els residus que van a parar a l’abocador. Els contenidors que s’han lliurat als comerços en el marc del Porta a Porta són per a les fraccions de resta, orgànica, paper i plàstic/metall.

El projecte Singular Ocupació Verda es realitza amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Àrea de Desenvolupament econòmic), en el marc del Pla de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Estàs interessat/da a rebre formació i treballar a l’àmbit de l’ocupació verda? Apunta’t al nostre servei d’avisos per correu electrònic per assabentar-te de les noves convocatòries fent clic aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: