Un 80% del jovent que ha participat al projecte singulars de Gavà ha trobat feina

Són joves d’entre 18 i 29 anys que s’han inserit laboralment gràcies al programa Singulars, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya

El mes de setembre de l’any passat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Gavà – a través del Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg de Gavà – va iniciar una nova edició del projecte Singulars. Es tracta d’un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de poder donar resposta a joves d’entre 16 i 29 anys que ni estudiïn ni treballin.

L’objectiu de la convocatòria és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, mitjançant la realització d’actuacions encabides en el que determina el Pla Nacional d’Implementació de la Garantia Juvenil.

Han participat un total de 15 joves de Gavà i municipis colindants (13 nois i 2 noies) que van mostrar el seu interès per assolir la targeta d’identitat professional de vigilant de seguretat (el certificat expedit per la Policia Nacional que acredita que el seu posseïdor està qualificat i habilitat per ser vigilant de seguretat a tot el territori nacional). Durant 11 mesos, fins a aquest juliol, han realitzat 330 hores de formació professionalitzadora, incloses 40h de pràctiques en empresa.

Al llarg d’aquests mesos, les persones participants també han gaudit d’accions d’orientació personalitzada, i han realitzat diverses trobades virtuals amb empreses de seguretat privada, amb l’objectiu de conèixer de primera ma aquest sector de serveis. Igualment han realitzat sortides de participació social a diferents institucions i entitats, amb l’objectiu d’apropar el jovent a diverses realitats socials i ambientals de la comarca.

Un 80%, ja treballant

Dels 15 joves, hi ha en l’actualitat 12 insercions en l’entorn laboral. 7 són contractes indefinits con a Vigilant de Seguretat i 5 temporals (4 com a Auxiliar de Serveis i 1 com a Comercial). Això suposa que un 80% dels participants del projecte Singulars ha trobat feina. 

El projecte Singulars és una de les accions amb les que el Centre de Serveis a l’Ocupació – Rosa Luxemburg de Gavà potencia la col·laboració amb les empreses per formar i inserir laboralment als joves.

Necessites més informació? Contacta amb el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg, al 93 263 91 20 o al cso@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: