El Salari Mínim Interprofessional s’incrementa a 965 €

L’augment aprovat tindrà efectes retroactius des de l’1 de setembre de 2021.

El Consell de Ministres ha aprovat l’augment de 15 euros mensuals del salari mínim interprofessional (en endavant SMI), apujant-lo fins als 965 euros aquest 2021. Aquesta quantitat marca la quantitat retributiva mínima que ha de rebre una persona treballadora per la seva jornada laboral, independentment del tipus de contracte.

Les noves quanties, que hauran de regir a partir l’1 de setembre de 2021, representen un increment de l’1,579% respecte de les vigents a l’exercici 2020.

Què és el salari mínim interprofessional?

  • El salari mínim interprofessional (SMI) és la quantia mínima retributiva que percep el treballador referida a la jornada completa de treball, sense distinció de sexe ni edat de les persones treballadores. Per a treballadors/es amb jornades a temps parcial, l’SMI es prorratejarà en funció de les hores efectives de treball.
  • Es fixa anualment i es pot revisar semestralment per al cas que no es compleixin les previsions del Govern sobre l’IPC.
  • La quantia fixada és el salari mínim, pot ser superat per conveni col·lectiu o pacte individual amb les empreses.
  • La revisió de l’SMI no afecta l’estructura ni la quantia dels salaris professionals que percebien els/les treballadors/es, quan aquests salaris en el seu conjunt i en còmput anual fossin superiors a l’SMI.
  • Aquest salari s’entén referit a la jornada legal de treball en cada activitat, sense incloure en el cas del salari diari la part proporcional dels diumenges i festius. Si es realitzés jornada inferior, es percebrà a prorrata.

Imports

L’SMI per a l’any 2021, corresponent a qualsevol activitat (agrícola, industrial o de serveis), sense distinció de sexe ni edat de les persones treballadores passa a ser de:

  • 32,17 €/dia.
  • 965 €/mes.
  • 13.510 €/mínim anual general. Com no s’aplica des de gener sinó des de l’1 de setembre, realment l’SMI anual real d’aquest 2021 serà de 9 mesos a 950 i 5 mesos a 965 que ascendeix a 13.375 euros.

Persones treballadores eventuals i temporeres

  • Quan es treballin menys de 120 dies a la mateixa empresa passa a ser de 45,70 euros per jornada legal en l’activitat.

Persones treballadores del servei domèstic

  • 7,55 euros per hora efectivament treballada.

Al BOE del 29 de setembre de 2021 s’ha publicat el Reial decret 871/2021, de 28 de setembre, pel qual es fixa el salari mínim interprofessional per a 2021.

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres al Centre de Serveis a l’Empresa al T. 93 633 34 50 o al correu cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: