Els ERTO es prorroguen fins al 28 de febrer de 2022

També es prorroguen les mesures de protecció per al personal en ERTO.

El Govern estatal ha aprovat la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) vinculats a la situació derivada de l’impacte de la COVID19. Aquesta pròrroga s’aplica als expedients vigents a 30 de setembre de 2021, tot i que es requereix la presentació d’una sol·licitud entre l’1 i el 15 d’octubre. És important destacar que si no es realitza aquest tràmit, l’ERTO es dóna per finalitzat i no serà aplicable a partir de l’1 de novembre de 2021.

També s’aproven nous ERTO per impediment o limitacions d’activitat per COVID19, per a les empreses i entitats (incloses les cooperatives) afectades per noves restriccions i mesures de contenció sanitària adoptades entre l’1 de novembre de 2021 i el 28 de febrer de 2022.

A partir de novembre, els imports de les exoneracions de les cotitzacions a Seguretat Social de l’empresa amb ERTO variaran segons la realització d’accions formatives per a les persones treballadores afectades per l’expedient (figura 1). A més, per al finançament d’aquests cursos les empreses podran rebre un increment de crèdit amb els imports que es mostren a la figura 2.

Es mantenen les garanties d’acords anteriors com ara els límits al repartiment de dividends i l’accés a les ajudes a les empreses domiciliades en paradisos fiscals. També continuen les restriccions en l’accés a les hores extraordinàries i en les externalitzacions de l’activitat, s’estén la prohibició de l’acomiadament durant el període de vigència de la norma i també s’interromp el còmput de la durada màxima dels contractes temporals per a les persones acollides a ERTO.

En el cas del compromís de manteniment de l’ocupació, es comptarà amb un nou període addicional de 6 mesos.

Figura 1. Exoneració de cotització a Seguretat Social

Figura 2. Crèdit per a les accions formatives

Protecció de les persones treballadores afectades per l’ERTO

Les persones treballadores afectades a ERTO continuaran gaudint de l’exempció del període de carència per a l’accés a la prestació per atur. També del denominat “comptador a zero” fins a l’1 de gener de 2023, que consisteixen què el període durant el qual la persona ha estat cobrant la prestació per atur durant l’ERTO no li restarà si en el futur ha de tornar la prestació.

La prestació serà del 70% de la base reguladora durant tot el període de l’ERTO i tot el període es comptarà com a temps efectivament cotitzat.

També es mantenen els beneficis per a les persones afectades per ERTO amb contracte a temps parcial i la prestació extraordinària per a les persones fixes discontínues.

Cal considerar que les empreses hauran de presentar una relació de les persones treballadores que es mantindran en l’ERTO durant la pròrroga.

Més informació:

Dubtes? Contacteu amb el Centre de Serveis a l’Empresa al telèfon 93 366 34 50 o enviant un correu a cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: