Subvenció per participar al programa d’acceleració tecnològica per a empreses de comerç a Catalunya

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2021.

L’Acceleradora tecnològica de comerç és un programa que permet a les empreses participants efectuar un salt qualitatiu en la seva estratègia digital. S’adreça a un nombre màxim de 16 empreses comercials i compta amb un equip d’experts del màxim renom.

La primera fase del programa consisteix en una sèrie de workshops en què, a més de la transferència de coneixement, es realitza una diagnosi dels reptes de cada empresa i es posa les bases per a una estratègia digital individualitzada. La segona fase consisteix en l’acompanyament per part d’un/a mentor/a, que assessora les empreses en la posada en marxa d’aquesta estratègia.

Quines empreses ho poden sol·licitar?

Poden participar en aquest procediment, empreses o persones físiques del sector comerç detallista que tinguin un model de negoci testat i capacitat per aportar innovació al sector. Cal que aquestes empreses es trobin en fase de creixement i que tinguin potencial per seguir creixent. Així mateix, és imprescindible que siguin empreses obertes a nous reptes i canvis, amb una estructura prou sòlida per poder endegar aquests canvis.

Queden exclosos: els fabricants, els majoristes que no realitzen venda al detall, les empreses de serveis i les activitats de restauració.

Quins són els requisits?

  • Tenir domicili fiscal a Catalunya
  • Tenir estructura empresarial pròpia
  • Comptar amb almenys un punt de venda físic a Catalunya
  • Vendre per internet a través d’una pàgina web pròpia

Presentació de les sol·licituds i documentació

Les sol·licituds s’han de presentar, segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i a la pàgina web del Departament d’Empresa i Treball.

Quins serveis ofereix aquest programa subvencionat?

Les empreses participants en el programa d’acceleració tecnològica per a empreses de comerç es beneficiaran d’un coneixement i la mentoria per part de professionals del màxim renom, que ha de tenir un efecte multiplicador a curt termini sobre les capacitats i habilitats de l’equip de cada marca o empresa, augmentant d’aquesta forma el seu potencial de creixement.

El programa consta de dues fases:

  • Fase 1: basada en la transferència de coneixement per mitjà de workshops especialitzats i conclourà amb un informe individualitzat per a cada empresa.
  • Fase 2: consistirà en un acompanyament personalitzat de sis setmanes per implantar un pla d’acció destinat a implementar un salt qualitatiu en l’estratègia digital de cadascuna de les empreses.

La fase de transferència de coneixement comptarà amb cinc workshops d’entre una i tres sessions cadascun. En cadascun d’aquests workshops l’empresa enviarà aquells perfils que consideri més ajustats a la sessió, i les persones assistents no tenen perquè ser les mateixes en totes les sessions.

Les temàtiques tractades seran:

  • Com desenvolupar una estratègia digital
  • Eines de gestió per al negoci digital
  • Comerç electrònic, màrqueting digital
  • Digitalització de punt de venda.

A més de la transferència de coneixement, els experts que les imparteixin faran una diagnosi de l’àmbit de les empreses participants.

Un cop acabada la fase de transferència de coneixement, s’emetrà un informe individualitzat que posarà les bases per al pla d’acció de cada empresa. A partir d’aquí, a cada empresa se li assignarà un/a mentor/a que l’acompanyarà en la posada en marxa d’un pla d’acció individualitzat per al seu creixement basat en la digitalització.

La mentoria tindrà lloc mitjançant sessions de seguiment entre el/la mentor/a i l’empresa, que tindran lloc amb periodicitat almenys setmanal i amb la participació d’un màxim de quatre persones per part de l’empresa.

Termini de presentació

El termini finalitza el 30 de setembre de 2021.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: