2a convocatòria d’ajuts extraordinaris a persones treballadores afectades per un ERTO

Actualització: 05/07/21 > INSCRIPCIÓ PRÈVIA FORA DE TERMINI

Publicat el formulari d’inscripció prèvia per a la 2a convocatòria d’ajuts extraordinaris per a persones treballadores afectades per un ERTO com a conseqüència de la Covid 19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària: Aquest permetrà a les persones inscrites tenir el caràcter de persones sol·licitants de l’ajut, una vegada publicada la convocatòria i sense haver de fer cap altre tràmit.

En data 29 de juny es publica l’Ordre EMT/137/2021, de 25 de juny, per la qual s’obre un nou termini per a la inscripció amb caràcter previ a la publicació de les bases reguladores i de la convocatòria d’un nou ajut extraordinari a persones que es troben en aquesta situació almenys un dia en el mes de maig de 2021. Aquesta inscripció està actualment fora de termini.

En data 26 de juliol es publica l’Ordre EMT/157/2021, de 22 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de l’ajut extraordinari.

En data 2 d’agost es publica, la Resolució EMT/2509/2021, de 29 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria extraordinària per a l’any 2021 per a la concessió d’aquest l’ajut.

Qui ho pot sol·licitar?

Podran resultar beneficiàries si compleixen els requisits establerts a les bases reguladores i a la convocatòria:

 • Persones que siguin titulars de la prestació contributiva per desocupació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), derivada d’un ERTO a causa de la COVID-19.
 • Persones fixes-discontinues que cobrin una prestació extraordinària.

Requisits que han de complir les persones que sol·licitin l’ajut

 • Ser persona física treballadora per compte d’altri , incloses les persones treballadores amb contracte fix discontinu, o ser persona treballadora de cooperatives i societats laborals i persones sòcies de treball de cooperatives.
 • Tenir domicili en un municipi de Catalunya de l’1 al 31 de maig de 2021.
 • Trobar-se incloses en un ERTO per causes relacionades amb la Covid-19, amb suspensió total o parcial del contracte, almenys un dia en el període comprés entre l’1 i el 31 de maig de 2021 o, en els casos de persones amb contracte fix discontinu previst a l’apartat 2 de l’article 9 del Decret Llei 30/2020, en el termini abans esmentat.
 • Ser titulars de la prestació contributiva per desocupació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), o de la prestació extraordinària en el cas de fix-discontinu prevista a l’article 9 del Decret Llei 30/2020, en el període indicat abans, o tinguin pendent el reconeixement de la prestació per part del SEPE, derivat d’un ERTO dins del mateix període.
 • No tenir deutes tributaris ni amb la Seguretat Social.
 • Haver presentat el formulari d’inscripció prèvia que preveu l’Ordre EMT/137/2021, de 25 de juny, per la qual s’obre el tràmit d’inscripció prèvia de l’ajut extraordinari dirigit a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària.

Sol·licituds

Quantia de l’ajut

 • S’estableix un pressupost de 60.000.000 euros, que beneficiarà a les persones que compleixen amb els requisits que es determinarà a les bases reguladores de la corresponent ordre i convocatòria.
 • Per tal d’establir el còmput de dies que determina l’import d’aquest ajut es prendrà com a període de referencia el comprès entre l’1 de gener de 2021 i el 31 de maig de 2021, ambdós inclosos.
  • D’1 a 90 dies: 600 euros.
  • 91 dies o més: 700 euros.
 • L’ajut es rebrà en un pagament únic.

Tens dubtes? Contacta amb el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg, al 93 263 91 20 o al correu cso@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: