L’Ajuntament de Gavà contracta cinc persones en el marc del Projecte Singular “Ocupació Verda”

• S’ha contractat, per un període de sis mesos, un informador/a que donarà suport a la campanya de reciclatge de la ciutat, un informador/a ambiental que ajudarà les persones a dipositar correctament els residus al Punt Verd, i tres persones dedicades a la neteja i residus

• El projecte també ofereix formació en temes relacionats amb l’ocupació verda, la gestió de residus, la informació ambiental, la sostenibilitat i l’economia circular

L’Ajuntament de Gavà fa un pas més amb el Projecte «Ocupació Verda». L’itinerari mixt de formació, orientació i treball adreçat a 15 persones en situació d’atur de la ciutat i iniciat al mes de març acaba de seleccionar cinc persones que treballaran a jornada completa i durant sis mesos a l’empresa municipal PRESEC.

El tinent d’alcaldia d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, ha donat la benvinguda a les cinc persones que s’incorporen avui a PRESEC en el marc d’aquest programa realitzat amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Des de l’AMB ens vam demanar que, com a ciutat que estem a l’avantguarda economia circular, incorporéssim aquest projecte pilot que esperem sigui reproduïble a altres municipis”, ha afirmat Tort. El tinent d’alcaldia ha afegit: “l’objectiu és generar noves oportunitats laborals a través de l’ocupació verda i demostrar que l’economia circular no és un model del futur sinó que ja genera llocs de treball”.

Les 15 persones participants en el projecte també han rebut les accions formatives professionalitzadores becades en l’especialització de Promotor/a ambiental i Operador/a de planta de recuperació i separació de residus. Aquesta experiència laboral els permetrà refermar els coneixements i les competències professionals adquirides durant aquestes formacions.


Àmbits de feina

Totes cinc persones treballaran en l’àmbit de l’ocupació verda. Una d’elles oferirà els seus serveis com a informador/a, donant suport a la campanya de reciclatge “Més Verda, Més Neta”, a més d’informar a la ciutadania sobre les diferents modalitats de recollida de residus a la ciutat. Per la seva banda, l’informador/a ambiental atendrà les persones que portin els residus al Punt Verd, ajudant-los a dipositar cada resta a les cubetes corresponents i serà responsable de la neteja i manteniment d’aquest espai.
Per últim, les tres persones dedicades a neteja i residus, mantindran nets, a més dels vials en general, els elements que s’hi trobin com papereres, escocells o herbes.

La resta de persones participants continuaran al projecte amb un itinerari personalitzat d’inserció laboral. Podran accedir a accions formatives i/o informatives, a més d’un procés de coaching individual i intermediació laboral amb empreses. L’objectiu serà aconseguir inserció laboral en ocupacions relacionades amb els perfils professionals treballats en el projecte o altres que puguin sorgir.

Aquest projecte es realitza amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Àrea de Desenvolupament econòmic), en el marc del Pla de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Estaves interessat/da en formar part d’aquest projecte però no te n’has assabentat? Apunta’t al nostre servei d’avisos per correu electrònic fent clic aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: