Virginia Velert: “Aprenem a força de caure i aixecar-se i, amb el programa Mentoring, el jove emprenedor ja té molt de camí avançat.”

La seva vocació d’ajuda la va impulsar a ser mentora del programa Mentoring, que impulsa l’Ajuntament de Gavà junt amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Autoocupació. El projecte busca persones empresàries amb experiència que acompanyin joves emprenedors/es en els seus inicis empresarials.

Després de treballar en una de les companyies més grans i prestigioses del sector de la consultoria, l’empresària Virginia Velert va donar el pas de ser la seva pròpia cap i així va crear Talent & Value l’any 2005, a Gavà.

Virginia gaudeix acompanyant cada client en la seva necessitat. Més que un repte, per a ella és un estil de vida. No hi ha dos projectes iguals, com tampoc hi ha dos clients iguals i, des de Talent & Value, es desviuen per cadascun, acompanyant i assessorant-los en la resolució de problemes o reptes de manera única o, com a Virginia li agrada dir: «els acompanyem per fer realitat els seus somnis».

Fa uns anys va acceptar el repte de mentoritzar empreses joves mitjançant el programa Mentoring. Una experiència que detalla en aquesta entrevista:

Virginia, com vas començar la teva trajectòria empresarial?

Després d’anys treballant a una de les consultories més grans del món necessitava un canvi a la meva vida, agafar les rendes. Així és com vaig pensar a crear Talent & Value i va ser de la manera més senzilla i des de 0 totalment: amb un ordinador portàtil pagat a terminis. 16 anys després, Talent & Value ja és una empresa consolidada, amb una gran xarxa de col·laboradors i més de 60 empreses ajudades.

Com fou començar amb el programa Mentoring?

Jo coneixia el Centre de Serveis per a l’Empresa de Gavà perquè havia ofert formacions. Quan es va llançar aquesta iniciativa, una de les tècniques, em va donar la possibilitat de participar com a mentora i aportar la meva ajuda i vaig acceptar. La primera empresa que vaig mentoritzar, World Heroes, és una marca que elogia la tasca dels herois anònims mitjançant les col·leccions de roba. La capitanejava un grup de joves amb moltes inquietuds. Tinc molt bons records d’aquella experiència. Des d’un punt de vista relacional em va aportar molt i, a més, la idea tenia molt de potencial.

I després?

Després vaig ajudar a Jaume Gallego, dExamIO, un programa de correcció automàtica de proves tipus test. Jaume necessitava entendre millor com generar una imatge de marca i la gestió de finances bàsiques. Aquesta col·laboració s’ha desenvolupat al llarg de 3 anys i puc dir que els objectius inicials s’han complert en més d’un 90%, a més, després de tant de temps és inevitable que naixi una relació d’amistat.

Què suposa per tu l’èxit a l’hora de mentoritzar?

Per mi, l’èxit rau en aconseguir que a la persona que mentoritzo se li activi la «mentalitat emprenedora».

A que et refereixes amb tindre «mentalitat emprenedora»?

Una persona emprenedora ha d’estar sempre disposada a escoltar, aprendre i observar l’entorn i la competència, a més de saber adaptar-se als canvis. També ser conscient que cal reinventar el negoci contínuament: oferint nous serveis, millorant els existents, analitzant els que funcionen i els que no, formant-se, etc. I, per suposat, tindre sensibilitat i control cap a la qüestió financera.

Tant important és la qüestió financera?

Moltíssim, i durant tota la vida de l’empresa. Als inicis totes i tots tenim clara la mentalitat de contenció de despeses, però després ens emociona veure com creixen els nostres ingressos i, sense adonar-nos, ens «emborratxem» d’èxit i malbaratem sense mesura. Un emprenedor ha de tindre clar que hi haurà mesos econòmicament molt bons i d’altres no tant. Per això, és important l’estalvi i la sostenibilitat del negoci.

Et sents capacitada per mentoritzar qualsevol tipus d’empresa?

Si disposes de l’experiència, estudiant cada cas es poden aportar solucions personalitzades. A la fi tot és conceptual.

Què t’ha aportat Mentoring?

Sobretot, motivació i el retorn a la il·lusió de veure néixer un projecte. A més a més, m’agrada contribuir a la societat i per mi es una satisfacció formar-ne part. La quantitat d’hores que dediques reverteixen en el teu benestar.

Recomanaries aquest programa per a un emprenedor que està començant?

És clar que sí. Tant de bo m’haguessin oferit l’ajuda d’un mentor/a quan vaig començar! (risses). Els emprenedors aprenem a força de caure i aixecar-se i, amb el programa Mentoring, ja tens molt camí avançat.

Quin reclam donaries per animar a les o els indecisos a ser mentoritzats?

Si vols transformar la teva idea de negoci en una realitat sostenible financerament, apunta’t a Mentoring i deixa’t ajudar!

Si, com Virginia, ets un empresari/a amb experiència i vols ajudar a impulsar empreses de recent creació amb els teus consells el programa Mentoring és per a tu! Truca al Servei d’Empresa i Emprenedoria del Centre de Serveis a l’Empresa i t’informarem sobre Mentoring. (T. 936.333.450)

Mentoring, el programa on les noves empreses i l’experiència s’uneixen

L’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb la Diputació de Barcelona està duent a terme el programa Mentoring, promogut per la Fundació privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (www.autoocupacio.org).

És un acompanyament personalitzat i individual mitjançant el qual professionals amb una àmplia trajectòria o empresaris que han creat la seva empresa, comparteixen la seva experiència amb els joves emprenedors.

La tasca del mentor, qui ofereix la seva experiència en qualitat de voluntari, se centra en ajudar els joves que emprenen el seu projecte empresarial a desenvolupar les seves competències i fer créixer el negoci. D’aquesta manera el jove emprenedor pot ampliar les seves perspectives i horitzons possibilitant el seu desenvolupament personal i professional.

Si vols aportar valor com a persona, ser generós i solidari, compartint els coneixements que t’han ajudat a ser qui ets, anima’t! Tens l’oportunitat d’impulsar una empresa i això és de les experiències més satisfactòries que hi ha.

I, si travesses un moment delicat a causa de la panèmia, SOS Mentoring et pot ajudar a reflotar

SOS Mentoring és el programa que acompanya a les empreses o autònoms que travessen un moment delicat arran de la pandèmia i necessiten ajuda per canviar la seva estratègia. El CSE busca el mentor que millor s’adapti a l’emprenedor. El programa té una durada de 3 mesos i ja ha ajudat a tres emprenedors, inclosa la coach Cristina Peiró. Pots llegir l’entrevista a Cristina aquí.

Pots obtindre informació sobre els programes Mentoring i SOS Mentoring trucant al Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà (936.333.450) o enviant un correu a cse@gava.catDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: