Mesures urgents per a la defensa de l’ocupació, la reactivació econòmica i la protecció del treball autònom

El Govern i organitzacions d’autònoms han arribat a un acord per a prorrogar la prestació per cessament d’activitat per als autònoms fins al pròxim 30 de setembre.

En aquests moments, potser teniu possibilitat de reiniciar la vostra activitat; en aquest cas, podreu disposar d’exoneracions en els pròxims quatres mesos. En cas de no poder reactivar-la, us podreu acollir a diferents modalitats de la prestació per cessament d’activitat, i són aquestes que es detallen a continuació:

Exempció en la cotització a favor dels treballadors autònoms que hagin percebut alguna modalitat de prestació per cessament d’activitat i prorrogar la prestació per cessament d’activitat per als autònoms fins al pròxim 30 de setembre

Quanties:

  • 90% de les cotitzacions corresponents al mes de juny.
  • 75% de les cotitzacions corresponents al mes de juliol.
  • 50% de les cotitzacions corresponents al mes d’agost.
  • 25% de les cotitzacions corresponents al mes de setembre.

Termini per sol·licitar-la:

  • A partir de l’1 de juny de 2021 i fins el 30 de setembre de 2021.

Més informació d’aquesta modalitat fent click aquí

Prestació extraordinària per cessament d’activitat per als treballadors autònoms afectats per una suspensió temporal de tota l’activitat a conseqüència de resolució de l’autoritat competent com a mesura de contenció de la propagació del virus COVID-19

Quantia:

  • Del 70% de la base mínima de cotització que correspongui per l’activitat desenvolupada.
  • Del 40% quan convisquin en un mateix domicilio persones unides per vincle familiar o unitat anàloga de convivència fins al primer grau de parentiu per consanguinitat o afinitat, i dues o més membres tinguin dret a aquesta prestació extraordinària per cessament d’activitat

Terminis per sol·licitar-la:

Des de el primer dia del mes en què s’adopti la mesura de tancament d’activitat, o l’1 de juny de 2021 quan és mantingui la suspensió d’activitat iniciada amb anterioritat a aquesta data.

Finalització: fins a l’últim dia del mes següent al qual s’aixequi aquesta mesura, o fins al 30 de setembre de 2021 si aquesta última data fos anterior.

Més informació d’aquesta modalitat fent click aquí

Prestació per cessament d’activitat compatible amb el treball per compte propi.

Termini per sol·licitar-la:

Sol·licitud entre l’1 i el 21 de juny, amb caràcter retroactiu des de l’1 de juny.

Sol·licitud a partir del 22 de juny: amb caràcter retroactiu des del primer dia del mes següent a la sol·licitud, havent de ser regularitzada a partir de l’1 de gener de 2022.

Més informació d’aquesta modalitat fent click aquí

Prestació extraordinària compatible amb el treball per compte propi

Quantia:

  • Del 50% de la base mínima de cotització que correspongui per l’activitat desenvolupada.
  • Del 40% quan convisquin en un mateix domicilio persones unides per vincle familiar o unitat anàloga de convivència fins al primer grau de parentiu per consanguinitat o afinitat, i dues o més membres tinguin dret a aquesta o un altra prestació per cessament d’activitat.

Termini per sol·licitar-la:

Aquesta prestació extraordinària per cessament d’activitat podrà començar a reportar-se amb efectes d’1 de juny de 2021 i tindrà una durada màxima de quatre mesos, sempre que la sol·licitud es presenti dins dels primers vint-i-un dies naturals de juny. En cas contrari, els efectes queden fixats en el primer dia del mes següent al de la presentació de la sol·licitud. La durada d’aquesta prestació no podrà excedir del 30 de setembre de 2021.

Més informació d’aquesta modalitat fent click aquí

Prestació extraordinària de cessament d’activitat per als treballadors autònoms de temporada

Quantia:

Del 70% de la base mínima de cotització que correspongui per l’activitat exercida en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms o, en el seu cas, en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors de la Mar.

Termini per sol·licitar-la:

La prestació extraordinària per cessament d’activitat regulada en aquest article podrà començar a reportar-se amb efectes d’1 de juny de 2021 i tindrà una durada màxima de quatre mesos, sempre que la sol·licitud es presenti dins dels primers vint-i-un dies naturals de juny. En cas contrari, els efectes quedaran fixats al dia primer del mes següent de la presentació de la sol·licitud i la seva durada no podrà excedir del 30 de setembre de 2021.

Durant la percepció de la prestació no existirà obligació de cotitzar, romanent el treballador en situació d’alta o assimilada a l’alta en el règim de Seguretat Social corresponent.

Més informació d’aquesta modalitat fent click aquí

Tota la informació sobre aquestes modalitats la trobareu al:

Reial decret llei 11/2021, de 27 de maig, sobre mesures urgents per a la defensa l’ocupació, la reactivació econòmica i la protecció dels treballadors autònoms.

Accediu-ne fent clic aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: