Oficina de treball del SOC || ACN

L’atur en la nova normalitat

Foto: Agència Catalana de Notícies (ACN)

Com puc demanar l’atur? Com renovaré la meva prestació? Resolem els teus dubtes.

El dia 2 de juny de 2021 es torna a posar en marxa el procés de renovació de la demanda d’ocupació que les persones inscrites com a demandants d’ocupació han de fer de manera personal.
Aquest tràmit, durant el període d’emergència per la COVID-19 s’ha fet d’ofici per part del SOC.
A partir d’aquesta data, la renovació s’ha de fer personalment a través d’algun dels mitjans que el SOC posa a disposició de totes les persones inscrites:

• A través d’Internet al web del SOC
• Telefònicament, trucant al 900 800 046
Presencialment a l’Oficina de Treball, sempre amb cita prèvia

El SOC enviarà un SMS informatiu, a les persones inscrites al SOC com a demandants d’ocupació, dos dies abans de la data en què tinguin assignada la renovació. Aquesta mesure és excepcional i només s’enviarà en la primera renovació.

Excepcionalment, les persones estrangeres que no tinguin informada en la seva demanda una autorització de residència vigent hauran de contactar amb l’Oficina de Treball (telèfon 900 800 046, en horari de 8 a 14 i de dilluns a divendres no festius) per actualitzar la informació abans de poder renovar la seva demanda d’ocupació. Les persones afectades rebran un SMS que les informarà d’aquesta circumstància.

Recordem que actualment s’ha procedit a la reobertura de les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes ealitzen atenció presencial, però sempre amb cita prèvia, ja que s’han tancat les sales d’espera al públic.

Els serveis que ofereixen i per als que es poden demanar cita prèvia, són sempre els relacionats amb l’àmbit del SOC, a través del telèfon gratuït 900 800 046, (la persona que us atengui us facilitarà la cita previa). També podeu escriure a la bústia de la vostra oficina que trobareu en aquest enllaç.

Però heu de tenir en compte el següent:

 • Solament atendran amb cita prèvia i per a tràmits relacionats únicament amb els serveis del SOC
 • La cita prèvia s’ha de sol·licitar al telèfon gratuït: 900 800 046, de dilluns a divendres i de 8 a 14 hores
 • Heu d’anar amb la mascareta
 • L’aforament serà limitat
 • No hi haurà sala d’espera
 • No podran entrar les persones acompanyants

Els ajuts de la Renda Garantida de Ciutadania es continuaran gestionant mitjançant el telèfon 900 800 046, i així mateix, mitjançant aquest telèfon es podran continuar realitzant consultes i tràmits per part de les oficines de Treball, sempre en l’àmbit de serveis del SOC.

Si necessiteu/voleu tramitar la inscripció com a demandant d’ocupació, us heu d’inscriure com a demandant d’ocupació a través del telèfon 900 800 046, de dilluns a divendres, de 8 a 14 hores; o bé a través d’aquest formulari.
Recordeu que és un tràmit imprescindible en cas de voler tramitar la prestació per desocupació i altres prestacions i/o ajuts.

Si vols aconseguir el teu Document d’Actualització i Renovació de la Demanda d’ocupació (DARDO), has de seguir els següents pasos:

 1. Aneu a Tràmits per a les persones
 2. Cliqueu sobre l’opció “Obtenir documents relacionats amb la demanda d’ocupació”, i a continuació s’obre el botó “Sol·licitar els documents”.
 3. A continuació us demanarà el vostre DNI o NIE i una paraula de pas (PIN). Si en algun moment heu estat inscrit al SOC, el PIN el trobareu al document DARDO anterior. Si és la primera vegada que us inscriviu, o bé no disposeu d’un DARDO anterior, podeu obtenir el PIN a través de l’opció “Heu oblidat la paraula de pas (PIN)?”
 4. Per obtenir el PIN caldrà que mecanitzeu el vostre NIF o NIE i l’adreça de correu electrònic que vau facilitar al SOC en el Formulari d’inscripció COVID-19.
  Si tot és correcte i l’adreça de correu electrònic es correspon amb la que vau facilitar en el formulari d’inscripció, se us enviarà el PIN a aquest mateix correu electrònic. Amb aquest PIN podreu obtenir el vostre DARDO.

Les consultes sobre prestacions i ajuts per desocupació s’han de continuar formulant al Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE), a través de la seva pàgina web. També pots trucar al Call Center que et derivarà amb un/a tècnic/a al 932204749 per a consultes.

Més informació:

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: