Quatre mans amb el puny tancat es toquen en senyal de cooperació i ajuda. Al fons, es veuen elements d'oficina (ordinador, telèfon mòbil, factures, calculadora, carpetes i documentació).

TERMINI EXTRAORDINARI DE JUSTIFICACIÓ OBERT | Convocatòria d’ajuts de 600 euros de l’Ajuntament de Gavà per a autònoms i micropimes

ATENCIÓ: OBERT EL TERMINI EXTRAORDINARI DE JUSTIFICACIO DE LA SUBVENCIÓ REBUDA, FINS AL DIJOUS 30 DE SETEMBRE DE 2021.

Tal com s’estableix a les bases reguladores de la subvenció, les empreses beneficiàries d’aquest ajut heu de justificar el total de l’import de la subvenció concedida (600,00 euros) amb les despeses corrents necessàries per al manteniment o per a la reactivació de l’activitat habitual que vau tenir durant el període de suspensió de l’activitat i el compliment dels requisits per a la concessió de la subvenció.

 • Per a conèixer tots els detalls, podeu consultar les bases reguladores de la subvenció.
 • El formulari que heu de presentar el podreu trobar al tràmit de justificació a la seu electrònica de l’Ajuntament, en aquest enllaç
 • Si necessiteu suport per poder realitzar el tràmit electrònic, podeu trucar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana al 93 026 72 25 o enviar un correu electrònic a oac360@gava.cat i us ajudarem.
 • Si teniu qualsevol altre dubte o consulta, podeu posar-vos en contacte amb el Centre de Serveis a l’Empresa, trucant al 93 633 34 50 o bé enviant un correu electrònic a cse@gava.cat.

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA SOBRE ELS AJUTS. RECORDEU QUE EL PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS PER OPTAR JA ES VA TANCAR. FINS AL DIJOUS 30 DE SETEMBRE DE 2021 ESTÀ OBERT EL TERMINI EXTRAORDINARI DE JUSTIFICACIÓ DE LA SUBVENCIÓ REBUDA (MIREU L’INICI D’AQUESTA ENTRADA PER A MÉS INFORMACIÓ)

El dissabte 20 de juny de 2020 l’Ajuntament de Gavà obria termini per sol·licitar els ajuts adreçats a treballadors/es autònoms/es i micropimes de Gavà que s’han vist obligats a suspendre la seva activitat, totalment o parcialment, a causa de l’estat d’alarma per la pandèmia de la covid-19 el 14 de març de 2020.

Es tracta de subvencions de 600 euros, que són complementàries als ajuts establerts per altres administracions. Aquests ajuts s’atorgaran en ordre d’arribada de les sol·licituds, fins a exhaurir la partida inicialment prevista de 300.000 euros, que pot ser ampliada en cas d’haver-hi llista d’espera.

L’objectiu d’aquesta subvenció és que les persones autònomes i les micropimes puguin fer front a les despeses fixes del seu negoci, com ara el pagament de lloguer o hipoteca, préstecs, assegurances o subministraments bàsics, i que puguin recuperar la normalitat un cop finalitzi l’estat d’alarma.

Qui se’n podrà beneficiar?

Es podran beneficiar d’aquest ajut les persones físiques autònomes o jurídiques (societats mercantils, laborals i cooperatives) amb seu social, delegació o centre de treball a Gavà que tinguéssin un màxim de 10 treballadors/es a data de 14 de març i un volum d’operacions que l’exercici anual anterior no hagi superat els 600.000 euros. Hauran de demostrar que la seva activitat ha quedat suspesa pel decret de l’estat d’alarma o que la seva facturació s’hagi reduït al menys en un 70% durant el mes d’abril respecte al mateix mes de l’any anterior*.

*Quedaran exemptes d’aquesta acreditació les persones físiques autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any.

Les persones beneficiàries de la subvenció hauran de mantenir en funcionament l’activitat durant un termini mínim de sis mesos des de la finalització de l’estat d’alarma. Per altra banda, hauran de col·laborar amb l’administració en les actuacions de comprovació i disposar de la documentació justificativa durant un període de 6 anys.

Quines despeses seran subvencionables?

Els diners d’aquesta subvenció serviran per pagar les despeses necessàries pel manteniment o la reactivació de l’activitat habitual.

Concretament en els pagaments corresponents a:

 • Lloguers
 • Quotes d’hipoteques
 • Quotes de préstecs
 • Quotes d’autònoms
 • Serveis i subministraments bàsics (aigua, llum, gas…)
 • Costos laborals
 • Serveis, subministraments o manteniments que obeeixin a la implantació de mesures contra la covid-19

Quines despeses no seran subvencionables?

 • Obres d’instal·lació, remodelació o d’adequació dels locals
 • L’IVA de les factures
 • Els impostos indirectes equivalents quan siguin susceptibles de recuperació o compensació

Quina documentació calia presentar?

Les persones interessades havien de presentar la sol·licitud acompanyada de la següent documentació:

 • Formulari de sol·licitud de la subvenció, segons model normalitzat
 • Document d’identificació fiscal (NIF, CIF o NIE) de la persona física o jurídica titular de l’establiment.
 • Declaració responsable on consti el compliment dels requisits i obligacions exigits a les bases de la convocatòria.
 • Declaració d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) o declaració censal, relativa a l’activitat empresària que es desenvolupa a l’establiment

La quantitat es pot veure reduïda en aquells casos en que la justificació de despeses no sigui suficient per justificar la totalitat de la subvenció. No podran ser objecte d’aquest ajut aquelles despeses que ja hagin estat subvencionades per part d’altres administracions.

Un cop adjudicat l’ajut, es notificarà a les persones interessades per mitjans electrònics. I s’abonarà el 100% de l’import en concepte de bestreta al compte bancari de la persona beneficiària, amb la condició de que els requisits es justifiquin a posteriori; de lo contrari, l’Ajuntament es reserva el dret a revocar la subvenció i reclamar la quantitat abonada.

Per a conèixer tots els detalls podeu consultar les bases o el document de preguntes freqüents que inclou un petit qüestionari amb què podràs comprovar l’acompliment dels requisits d’accés a les subvencions.

Entrades relacionades:

Mans utilitzant un dispositiu mòbil.

Com obtenir el certificat digital?

T’expliquem com obtenir el certificat digital i agilitzar els teus tràmits.

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: