“Talent a les aules”: aquests són els projectes finalistes del jovent de Gavà!

Una iniciaiva per potenciar la cultura emprenedora dels joves estudiants per ampliar la visió del jovent respecte el seu entorn laboral i oferir accions i suport al desenvolupament emprenedor dels estudiants per tal que puguin esdevenir futurs emprenedors i emprenedores de les nostres ciutats.

“Talent a les Aules” es va iniciar el curs escolar 2016-2017. Actualment, els Ajuntament de Gavà i VIladecans organitzen una nova edició del projecte, destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària d’ambdues poblacions.

El projecte compta amb el suport i col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Innobaix, UPC, UB, Península, Aigües de Barcelona, Barcelona Tech City, entre d’altres. I amb el patrocini de les empreses Lipotrue, Roca Sanitarios, Mesoestetic, Barnasud, Air-Val, Lipotec i Amada.

Els participants són els i les alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior dels centres educatius de les dues ciutat, qui presenten una idea de negoci en equips de 2 membres. 

En l’edició del curs 2020-2021, hi participen 440 joves, dels següents centres educatius:

9 centres educatius de Gavà:

  • Públics: Institut Bruguers, Institut El Calamot
  • Concertats/Privats: Col·legi Santo Àngel, Col·legi Immaculada Concepció, Col·legi Sagrada Família, Col·legi San Pedro, Col·legi Sagrat Cor, CEFP Núria i Lycée International Barcelona – Bon Soleil.

9 centres educatius de Viladecans:

  • Públics: Institut Josefina Castellví, Institut de Sales, Institut Josep Mestres i Busquets, Institut Miramar i Institut Torre Roja.
  • Concertats/Privats: Col·legi Goar, Col·legi Sant Gabriel, Col·legi Sagrada Família i Col·legi Teide.

Projectes finalistes a l’edició 2020-2021

En aquesta edició s’han presentat 220 idees de negoci, de les quals hem seleccionat les 20 idees finalistes que participaran a la fase de mentoring i que són les següents:

Premis

La participació en aquest projecte té premi! Un d’ells ja és participar, tot l’aprenentatge adquirit i el contacte amb els i les mentores. Alhora, els 20 projectes finalistes, i d’acord a la valoració del jurat, poden optar als següents premis:

  • Primer premi: Tour Emprenedor a Europa – Viatge a diferents capitals europees de 5 dies, 4 nits, pels alumnes integrants de l’equip i el seu tutor, amb un programa de visites per l’ecosistema emprenedor i visita a les seus de les empreses més representatives ubicades a les ciutats.
  • Segon premi: Barcelona Entrepreneur Experience Day – Un dia de visites als principals llocs de l’ecosistema empresarial i del món emprenedor a Barcelona.
  • Tercer premi: Curs Formatiu de La Salle “Young entrepreneur program” sobre conceptes de l’empresa, models d’estudi de negoci, etc.

Els equips i projectes guanyadors es coneixeran durant l’acte de lliurament dels premis, a inicis de juny de 2021. Molt atents/es a les nostres xarxes socials!

Assessorament i suport durant el projecte

Durant el temps que els alumnes participants estiguin desenvolupant el projecte, els estudiants i professorat comptaran amb el suport tant de l’equip de l’empresa consultora i els seus col·laboradors, com dels tècnics d’empresa i emprenedoria dels dos centres de promoció econòmica.

Mentors/es

Des de març, els equips finalistes ja participen al procés de mentoring, que compta amb el suport dels mentors/es i, properament, elaboraran els plans d’empresa dels seus projectes. La mentoria la realitzen empresaris/àries, professionals o autònoms/es que realitzin la seva activitat a Gavà i Viladecans, i que poden aportar els seus coneixements i trajectòria professional als equips seleccionats per ajudar-los a elaborar el pla d’empresa del seu projecte.

En total, en aquesta edició hi participen aquests 20 mentors/es:

Mentors/es

Eduard Martínez
Victor Vegas
Elisenda Allueva
Alicia Lafuente
Noelia Toré
Ricardo López
Carlos Mendoza
Francisco Lambea
José Antonio Andrés Martínez
Esteve Blanch
Mingo Morillas
Oscar Manresa
Manel Sousa
Sergio Cócera
Elena Cañadas
Juan Carlos Escudero
Patricia Ferraiuolo
David Caña
Renata Torradeflot
Ana Alcaraz

Empresa

Adequat Coworking
Air Val International
Amada Maquinaria Ibérica
Autovivo
Bakery
Bauhaus
Carhaus
Centre Comercial Barnasud
Cerc Ingeniería
Clickame
CUBAT
Kauai
La Candela
Grup Lancaster
Lipotec
Lipotrue
Más servicios
Mesoestetic
Vivers Barri
Spamon

.

Per a més informació contacta’ns al Centre de Serveis a l’Empresa al telèfon 936 33 34 50 o al correu electrònic cse@gava.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: