Cristina Peiró: “SOS Mentoring m’ha ajudat a ampliar els meus horitzons i els del meu negoci”

Cristina és coach i afirma “ser feliç fent feliços a les persones”. Aquesta és la seva experiència amb SOS Mentoring, el programa que ofereix el Centre de Serveis a l’Empresa en col·laboració amb la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona, dirigit a persones emprenedores que travessen una delicada situació per la pandèmia.

Cristina, com et defineixes?

Sóc experta en generar canvis en empreses i emprenedors que necessiten augmentar la productivitat i la motivació del seu equip, generant una actitud positiva i una major predisposició al canvi. En definitiva, ajudo a les persones a recuperar el seu somriure i gaudir del seu treball.

– Quan vas tenir clar que volies dedicar-te a això?

Un dia, una amiga em va demanar que l’acompanyés a un retir de desconnexió en Pedraforca. Allà va despertar la meva vocació d’ajuda als altres. Jo era sotsdirectora d’un hotel i ja havia sentit aquesta connexió amb les persones, però a partir d’aquell moment vaig decidir formar-me i especialitzar-me.

– Com vas començar amb el coaching?

Vaig començar inicialment el 2013 a treballar amb consultores, formant equips i directius en lideratge i motivació. Després, el 2020 vaig decidir fer el pas pel meu compte.

– Com ha afectat la COVID-19 al teu negoci?

Ha afectat bastant. Imagina’t una agenda plena de formacions en 2020 i amb l’arribada de la COVID-19, tot es va paralitzar. Davant el desconeixement de la nova situació, vaig oferir als meus clients (principalment cadenes hoteleres) ajuda per enfrontar-se als canvis i mantenir els seus equips de treballadors motivats.


– Explica’ns algun cas d’èxit que hagis capitanejat

La direcció d’un hotel del sud d’Espanya “va obligar” als seus empleats a realitzar una formació amb mi. Em vaig trobar un grup molt reticent, que acumulava problemes personals i laborals. Vaig començar obrint-me a elles i ells, escoltant-los del tot. Així vaig arribar a l’arrel del problema: els seus caps eludien els conflictes (estrès, ansietat, falta de comandament i comunicació). Els vaig oferir una formació a mida, amb moltes eines per al seu dia a dia i quan vaig acabar no volien que marxés. Vam crear un vincle molt especial. Ser generadora de canvis i veure que perduren en el temps és molt bonic.

Cristina, en una situació així, on descobreixes que aquestes situacions les provoquen els caps (de vegades sense ser conscients), parles també amb ells?

Per descomptat. Quan es vol fer el canvi tots els actors han d’estar implicats i quan entenen això tot flueix molt millor. El primer pas és assumir que l’empresa necessita ajuda. I aquest és un gran començament.

– Com vas conèixer el programa SOS Mentoring?

Gràcies a la meva bona relació amb una de les tècniques, Elena Casas, del Centre de Serveis per a l’empresa. Ella em va parlar d’aquest programa gratuït, SOS Mentoring, que ajudava a emprenedors que havien passat un mal moment per la pandèmia i no m’ho vaig pensar.

– El programa us assigna un mentor que us ajuda en tot el procés. Com ha estat el feedback amb ella?

SOS Mentoring busca la mentora o mentor que més s’adapta a les teves circumstàncies i amb Claudia Franco no han pogut encertar més. Amb ella ha estat tot fàcil des del principi. Al tenir tantíssima experiència em va transmetre seguretat i confiança. El feedback va ser mutu, fins i tot em va confessar que també es va sentir ajudada per mi. (Rialles)

– En què t’ha ajudat SOS Mentoring?

A tenir més compromís i ampliar els meus horitzons. Els meus clients habituals eren cadenes hoteleres i Claudia em va ensenyar a arribar més enllà i assistir també a empreses de serveis generals.

– Què recomanaries a altres persones emprenedores que estan passant un mal moment arran de la pandèmia?

Que sol·licitin l’assessorament de SOS Mentoring i del Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà (CSE) i que es deixin acompanyar en tot el procés. Els autoempoderarà, ja que, de vegades, deixem de creure en nosaltres mateixos i amb SOS Mentoring recuperes la il·lusió.


SOS Mentoring és el programa que acompanya a les empreses o autònoms que travessen un moment delicat arran de la pandèmia i necessiten ajuda per canviar la seva estratègia. El CSE busca el mentor que millor s’adapti a l’emprenedor. El programa té una durada de 3 mesos i ja ha ajudat a tres emprenedors, inclosa Cristina Peiró.

SOS Mentoring és possible gràcies al Centre de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Autoocupació.

La COVID-19 ha afectat al teu negoci i necessites reorientar-te? O, t’agradaria ser mentor i ajudar a altres emprenedors/es? Truca’ns al 936.333.450 o envia’ns un coreu a cse@gava.cat i t’informem sobre SOS Mentoring.

3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: