Ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront la COVID-19 (febrer 2021)

Des del divendres 19 de febrer podreu fer la inscripció prèvia al nou registre digital per tal de poder optar a la convocatòria

El divendres 19 de febrer s’obre un nou registre perquè persones treballadores autònomes s’inscriguin prèviament i puguin optar a una nova convocatòria d’ajuts de 2.000 €. Com en la darrera convocatòria, les persones que s’inscriguin seran considerades sol·licitants de l’ajut sense que hagin de fer cap altre tràmit i podran resultar-ne beneficiàries si compleixen els requisits establerts a la corresponent convocatòria.

L’ordre d’arribada de les sol·licituds d’inscripció no atorga preferència en l’atorgament de l’ajut. Per tant, les sol·licituds es poden presentar durant tot el termini establert.

Aquesta nova convocatòria d’ajuts encara està pendent de publicació.

Les sol·licituds es podran presentar des de les 9 del matí del 19 de febrer fins al 26 de febrer a les 3 de la tarda i el tràmit només es podrà fer per internet a través d’aquest enllaç i mitjançant el formulari específic que estarà disponible durant les properes setmanes.

És imprescindible que les persones interessades en sol·licitar aquest ajut disposin d’un certificat digital per poder fer el tràmit. Si encara no en teniu, podeu consultar com obtenir-lo en aquest enllaç.

Requisits per accedir-hi

  • Tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya. 
  • Estar en situació d’alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA abans de l’1 de gener de 2021 i mantenir la seva alta de forma ininterrompuda com a mínim, fins al 28 de febrer de 2021.
  • La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques de l’exercici fiscal 2019  de la persona sol·licitant ha de ser igual o inferior a 35.000 euros, en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual, i d’igual quantia, amb relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d’acollir-se al sistema de tributació conjunta. 
  • El rendiment net de l’activitat durant tot el 2020 no ha de superar l’import de 17.500 euros. En cas que la darrera alta com a persona treballadora autònoma sigui posterior a l’1 de gener de 2020, l’import del rendiment net de l’activitat no pot superar el resultat de multiplicar el número de dies d’alta com a persona treballadora autònoma durant l’any 2020 per 47,95 euros.
  • Complir  els requisits previstos a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. 
  • No tenir ajuts atorgats de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020.

Podeu consultar les preguntes freqüents sobre aquesta inscripció en aquest enllaç.

Si necessiteu més informació sobre el registre o la línia d’ajuts extraordinaris podeu contactar amb el servei d’assessorament especialitzat per a empresa i emprenedoria del Centre de Serveis a l’Empresa al 93 633 34 50 o a cse@gava.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: