L’Ajuntament de Gavà aprova ajuts de fins a 3.000 euros per incentivar la creació de projectes emprenedors a la ciutat

Adreçades a persones en situació d’atur de Gavà que vulguin establir el seu projecte emprenedor a la ciutat o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, i a persones en situació d’atur de l’àrea metropolitana que vulguin establir un negoci a Gavà

L’import de la subvenció serà de fins a 2.000 euros per a projectes d’autoocupació, i fins a 3.000 € si la iniciativa és coherent amb els principis de l’economia social, solidària, innovadora i sostenible

El Ple Municipal del 24 de setembre ha aprovat les bases d’una línia de subvencions per incentivar la inserció laboral de persones en situació d’atur de Gavà mitjançant la creació del propi lloc de treball, així com l’establiment d’iniciatives emprenedores a la ciutat, especialment aquelles coherents amb els valors i principis del projecte Unió de Cooperadors, propis de l’economia social, solidària, innovadora i sostenible. Les iniciatives emprenedores s’hauran d’iniciar entre l’1 de gener de 2020 i l’1 d’abril de 2021, mantenint la seva activitat un mínim de 12 mesos consecutius.

La nova línia de subvencions, que compta amb el suport tècnic i econòmic del Pla metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2020-2023 de l’AMB, té una dotació de 50.000 euros.  Podeu consultar la normativa en aquest enllaç.

Qui se’n podrà beneficiar

S’hi podran acollir persones aturades de Gavà que vulguin establir projecte emprenedor a la ciutat o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, així com persones aturades de qualsevol municipi metropolità que vulgui establir el seu projecte emprenedor a Gavà. És requisit indispensable que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Gavà o del municipi metropolità on resideixin com a demandants d’ocupació.

També caldrà que les persones beneficiàries pertanyin a col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral o amb major risc d’exclusió social: aquelles que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur; en situació de llarga durada; majors de 45 anys; joves de 16 a 35 anys; persones amb discapacitat; persones a famílies amb tots els seus membres en atur; persones pertanyents a famílies monoparentals o nombroses, i dones.

Dues modalitats d’ajuts

La convocatòria estableix dues modalitats d’ajuts:

  • Emprenedoria Local: fins a 2.000 euros, per a la posada en marxa d’un projecte emprenedor a Gavà o a qualsevol municipi de l`àrea metropolitana.
  • Emprenedoria Local Unió de Cooperadors (UC): subvencions de fins a 3.000 euros, per a la posada en marxa d’una activitat a Gavà o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana concordant amb els principis i valors socials, solidaris, innovadors i sostenibles del projecte Unió de Cooperadors de l’Ajuntament de Gavà.

Les subvencions s’atorgaran per  concurrència no competitiva, és a dir, per ordre d’entrada de les sol·licituds  fins a l’exhauriment de la partida de 50.000 euros. Seran ajudes compatibles amb qualsevol altra concedida per altres administracions i ens públics o privats, amb les corresponents limitacions pel que fa a la suma dels imports. Així mateix, també seran compatibles amb bonificacions i exempcions fiscals.

Un cop aprovada la subvenció, s’abonarà el 35%  de l’import, El 65% restant es pagarà un cop s’aportin els justificants de pagament i factures que es derivin de la posada en marxa del projecte emprenedor (cotitzacions, taxes i impostos, rebuts de lloguer, factures de despeses generades, etcètera).

Com fer la sol·licitud

La sol·licitud es podrà fer a partir a dijous 17 de desembre i fins a l’1 d’abril de 2021 i es podrà fer només per mitjans electrònics a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà, per lo que és imprescindible comptar amb un certificat digital o IDCat Mòbil. Si encara no el tens, t’expliquem com obtenir-lo.

Podeu descarregar el formulari a la mateixa seu electrònica o en aquest enllaç.

Si necessiteu suport en a gestió de la seu electrònica podeu fer una consulta al servei d’assistència telefònica integral per la tramitació electrònica de l’Ajuntament de Gavà.

Accedeix al tràmit a través de la Seu Electrònica accedint al catàleg de tràmits. Utilitza el cercador per accedir a l’àmbit “ajuts” i trobaràs el nom del tràmit a la llista. Pots seguir aquestes aquestes instruccions.

Més informació

Per a més informació contacteu amb el Centre de Serveis a l’Empresa al T. 93 633 34 50 o al correu electrònic cse@gava.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: