Ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un ERTO com a conseqüència de la Covid 19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària (febrer 2021)

INSCRIPCIÓ PRÈVIA PER L’AJUT FORA DE TERMINI

La Generalitat de Catalunya va aprovar l’ordre TSF/33/2021, de 5 de febrer, per la qual s’obre el tràmit d’inscripció prèvia per a l’ajut extraordinari que té la finalitat de complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb bases reguladores de la prestació per desocupació i de la prestació extraordinària més baixes.

Amb data 15/03/2021 s’ha aprovat l’Ordre TSF/63/2021, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de l’ajut. I deixa pendent la resolució de la convocatòria de l’ajut i obrir el període per aportar la documentació complementària.

En data 19/03/2021 s’ha aprovat RESOLUCIÓ TSF/804/2021, de 19 de març, per la qual s’obre la convocatòria extraordinària per a l’any 2021 per a la concessió de l’ajut adreçat a les persones afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a les persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària, sempre que hagin presentat el formulari d’inscripció prèvia que preveu l’Ordre TSF/33/2021, de 5 de febrer.

Qui ho pot sol·licitar?

 • Persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), derivat per les mesures preventives i de contenció adoptades per pal·liar  la Covid-19.
 • Persones amb contracte fix discontinu que perceben la prestació extraordinària, d’acord amb l’article 9 del RDL 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l’ocupació.

Requisits que han de complir les persones que sol·licitin l’ajut

 • Ser persona física treballadora per compte aliè, incloses les persones treballadores amb contracte fix discontinu, o ser persona treballadora de cooperatives i societats laborals i persones sòcies de treball de cooperatives.
 • Tenir domicili en un municipi de Catalunya de l’1 al 31 de desembre de 2020, període en què la persona sol·licitant percebia l’ERTO o l’ajuda extraordinària
 • Trobar-se incloses en un expedient de regulació temporal d’ocupació actiu (ERTO), amb suspensió total o parcial del contracte, per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major relacionades amb la COVID-19, almenys un dia en el període comprés entre l’1 i el 31 de desembre de 2020 o, en els casos de persones amb contracte fix discontinu previst a l’apartat 2 de l’article 9 del Decret Llei 30/2020, de 29 de setembre, en el termini abans esmentat.
 • Ser titulars de la prestació contributiva per desocupació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), o de la prestació extraordinària prevista a l’article 9 del RDL 30/2020, de 29 de setembre, en el període indicat abans, o tinguin pendent el reconeixement de la prestació per part del SEPE, derivat d’un ERTO dins del mateix període

Sol·licituds

 • Les sol·licituds es podran presentar des de les 9h del 15 de febrer de 2021 fins a les 15h del dia  25 de febrer de 2021.
 • L’ajut es sol·licita amb la presentació d’un formulari d’inscripció prèvia.
 • El formulari d’inscripció  s’haurà de presentar per mitjans telemàtics,  a través de la Seu electrònica  de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits). Únicament, en casos excepcional d’impossibilitat tècnica per tramitar la inscripció prèvia, s’informarà del mitjans alternatius per fer-ho en l’espai del tràmit publicat a la Seu Electrònica.
 • Les persones interessades han d’emplenar el formulari a l’espai de Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (https://web.gencat.cat/ca/tramits), cercant el tràmit “Inscripció prèvia a l’ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un ERTO derivat de la COVID-19 i per a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària”. En aquest espai estarà publicada tota la informació necessària, que estarà actiu en publicar-se la resolució. Pots accedir al tràmit aquí.
 • S’ha de presentar un únic formulari normalitzat d’inscripció prèvia.

Es permetrà la presentació del formulari sense signatura electrònica. En qualsevol cas, la identitat s’acredita mitjançant la comprovació de les dades aportades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), així com d’altres administracions a les qual es demani informació, i també a les dades dels registres administratius de la pròpia Administració de la Generalitat de Catalunya.

Tot i així, si voleu obtenir el vostre certificat digital, trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Quantia de l’ajut

 • La quantia de la subvenció  es determina en funció dels dies de suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària, en el cas de les persones amb contracte fix discontinu, concretament, des del rimer dia fins a un màxim de 293 dies ( en el període de 14 de març de 2020 a 31 de desembre de 2020. Segons els dies de suspensió, s’estableixen els quatre trams següents:
  • a) Tram 1: d’1 dia a 90 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària per a persones amb contracte fix discontinu. 600€.
  • b) Tram 2: de 91 a 150 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària per a persones amb contracte fix discontinu. 700€.
  • c) Tram 3: de 151 a 210 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària per a persones amb contracte fix discontinu. 800€.
  • d) Tram 4: de 211 a 293 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació. 900€.

 • L’ajut es rebrà en un pagament únic

L’Ajuntament de Gavà disposa d’un servei d’atenció en línia i presencial per atendre possibles consultes sobre aquest ajut. Us podeu adreçar al Centre de Serveis per a l’Ocupació, Rosa Luxemburg, per telèfon al 93 263 91 20 o a l’adreça de correu electrònic cso@gava.cat .

Podeu consultar més informació a aquest enllaç.

4 comentaris

 1. Hola buenas tardes.
  Una pregunta.
  Está ayuda de presentación extraordinaria más bajas
  Yo cobro del ERTE 950 € al mes
  Si tengo derecho a pedirla o no ?
  Gracias.

  M'agrada

  1. Sr. El Khassal,

   Los requisitos para poder acceder a la ayuda extraordinaria para personas afectadas por un ERTO – COVID19 se relacionan más con el tipo de contrato que no con el importe de prestación que se reciba.
   El equipo técnico del Centre de Serveis per a l’Ocupació se pondrá en contacto con usted lo antes posible. Disculpe la demora en responder a este comentario. Para futuras dudas relacionadas con temas laborales / formativos o de búsqueda de empleo puede contactar con el cso@gava.cat o el 93 263 91 20.

   Saludos,

   Departament Empresa i Ocupació
   Ajuntament de Gavà

   M'agrada

 2. Soy un hombre Italiano. Vivo y trabajo desde hace 6 años en España. Ahora estoy empleado en una pizzeria de Castelldefels, pero estamos en Erte por la reducción de trabajo debido al Covid.
  Busco un empleo que me permita desarrollarme y mantenerme a mi y la mi familia, y al mismo tiempo poder estar el mayor tiempo posible con ellos.
  Tengo mucha experiencia en diferentes campos:
  – Resturacion
  -Mecanica
  -Ecologia
  -Mantenimiento del hogar ( reformas)
  También estoy abierto a formarme.

  M'agrada

  1. Patrik, buenas tardes.

   Des de el Centre de Serveis per a l’Ocupació ofrecemos orientación laboral y formativa a la ciudadanía de Gavà. Si te parece correcto, el equipo técnico de orientación y bolsa de empleo se pondrá en contacto contigo para agendar una cita y poder realizar una entrevista donde valorar tu situación y concretar los servicios y oportunidades que te podemos ofrecer.

   En nuestra página web podrás encontrar información sobre las accions formativas y programas activos: https://gavaimpulsa.info/
   Por ejemplo, el miércoles 3 realizamos una cápsula formativa sobre las oportunidades que ofrece el sector de la “ocupación verde”. Si te interesa puedes acceder a la información completa en este enlace: https://gavaimpulsa.info/2021/02/24/capsula-formativa-ocupacio-verda-nous-perfils-professionals-deconomia-verda-i-circular-3-de-marc-de-2021/

   Saludos y, como hemos dicho, contactamos contigo para agendar visita en breve.
   Saludos.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: