Les ajudes per cessament d’activitat per a autònoms i autònomes s’estenen fins al 31 de maig

El Reial decret llei 2/2021 ha aprovat la pròrroga des de l’1 de febrer fins al 31 de maig de 2021 de les prestacions per pal·liar la situació de les persones treballadores autònomes afectades per mesures de contenció per resolució de les autoritats competents davant de la pandèmia de la COVID 19.

Les mesures aprovades són les següents:

Prestació per suspensió d’activitat a conseqüència de mesures sanitàries

El seu import és del 50% de la base mínima de cotització i s’incrementarà un 20% si l’autònom/a és membre d’una família nombrosa. Inclou l’exoneració de pagament de  les quotes a la Seguretat Social. La prestació és compatible amb ingressos per compte d’altri de fins 1,25 vegades l’SMI. El benefici mínim estimat és de 760 €.

Prestació de cessament d’activitat compatible amb el treball per compte propi

La podran sol·licitar les persones treballadores autònomes amb una reducció dels ingressos durant el primer semestre de 2021 de més del 50% dels obtinguts en el segon semestre de 2019 i que no hagi obtingut uns rendiments nets superiors a 7.980 € -també durant el primer semestre de 2021-. L’import de la prestació serà del 70% de la base reguladora, i es preveu increment en el cas de tenir fills a càrrec.

Prestació extraordinària per baixos ingressos

Per a qui no compleixin els requisits per accedir a les anteriors prestacions. Es destina a autònoms i autònomes amb una caiguda d’ingressos i que en el primer semestre de 2021 no superin els 6.650 €. La quantia és del 50% de la base mínima i és compatible amb ingressos per compte d’altri de 1,25 vegades l’SMI. També inclou l’exoneració del pagament de les quotes de la Seguretat Social.

Prestació per a autònoms i autònomes de temporada

S’adreça a persones treballadores autònomes que han treballat durant un mínim de 4 mesos i un màxim de 6 mesos a 2018 i 2019, amb un mínim de 2 mesos en la primera meitat de l’any. Els ajuts són del 70% de la base mínima i requereix no tenir ingressos superiors a 6.650 € en el primer semestre de 2021. En aquest cas també es contempla l’exoneració de l’obligació del pagament de les quotes de cotització.

En tots els supòsits, les persones sòcies treballadores de les cooperatives de treball associat que hagin optat pel seu enquadrament com a treballadors/es per compte propi en el règim especial que correspongui tindran dret igualment a aquesta prestació extraordinària, sempre que reuneixin la resta de requisits.

Les sol·licituds es tramiten a través de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social, o amb l’Institut Social de la Marina en el seu cas.

Per a més informació, podeu accedir a la Guia de facilitació d’accés a mesures estatals.

També podeu descarregar el document informatiu del Ministeri al següent ENLLAÇ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: