Noves mesures genèriques amb afectació als establiments de restauració

El Govern de la Generalitat ha publicat noves mesures restrictives per frenar la propagació del virus

PROCICAT ha aprovat unes noves restriccions amb la voluntat de frenar l’increment de contagis i fer-ho en aquesta fase inicial de la 2a onada que també es dóna a nivell estatal i europeu i que més enllà de l’afectació epidemiològica comença també a incidir en l’àmbit assistencial.

El Pla d’obertura progressiva d’activitats entra en vigor a data 23 de novembre segons publicació de la Resolució SLT/2983/2020 i es revisarà per territoris cada dues setmanes. Es passarà de fase – en total hi han quatre de previstes – en funció d’uns criteris establerts: la velocitat de contagi i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estinguin disminuint.

Les noves restriccions afecten principalment als establiments de restauració, tal i com estableix la Resolució SLT/3354/2020 i que entra en vigor dilluns 21 de desembre.

Pel que fa a la resta de mesures que afectarien a l’activitat comercial i de restauració, són les següents:

Horari màxim d’obertura al públic:

El confinament nocturn marca dues franges horàries: de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir al carrer. Els establiments de serveis i comerç minorista hauran de tancar a les 21 hores per facilitar la tornada a casa.

En el cas de la restauració, bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí, i de 13 a 15.30 hores de la tarda. El servei de menjar per emportar es podrà fer fins les 22 h. En el cas de servei a domicili es permet fins a les 11 de la nit.

Excepcions

La limitació horària no afecta a serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Empreses de serveis i comerços

L’obertura al públic dels establiments i locals comercials que no són d’alimentació ni essencial, l’obertura queda condicionada a:

 • Limitació de l’aforament al 30% , sense limitació de superfície.
 • S’exclouen d’aquesta limitació els establiments comercials minoristes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, serveis essencials, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres de veterinària, concessionaris d’automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d’estètica, i centres de jardineria.
 • Distància d’1,5m entre clients i si no és possible, 1 sol client dins l’establiment.
 • Ús dels emprovadors amb un màxim d’1 persona per cabina.
 • Es poden establir sistemes de recollida del producte en el local i sistemes de repartiment a domicili.

Botigues de conveniència, establiments annexos a benzineres i establiments de menys de 300 m2

No poden obrir ni realitzar cap activitat de venda entre les 21.00 i les 06.00 hores.

Centres comercials, galeries comercials o recintes comercials

 • Bars i restaurants tancats.
 • Obertura dels centres comercials amb un 30% de l’aforament, tant per a establiments com per a zones comunes i de pas. Han d’establir sistemes de control d’aforament. Es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
 • S’exclouen d’aquesta limitació els establiments que es trobin dins dels centres comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes de primera necessitat (alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica i centres de veterinària).

Hoteleria i restauració

 • El consum s’ha de realitzar sempre a la taula.
 • Horaris: de 7.30 a 9.30 del matí, i de 13 a 15.30 hores de la tarda. El servei de menjar per emportar es podrà fer fins a les 22 h. En el cas de servei a domicili es permet fins a les 11 de la nit.
 • Aforaments: interior un 30% amb distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Garantir la ventilació de l’espai.
 • Terrasses: 100% de l’aforament garantint una distància mínima de 2 metres.
 • S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula.
 • Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Excepcionalment, en els serveis de dinars dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021, el nombre màxim de comensals per taula s’estableix en sis persones, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

Suspesa obertura de parcs i fires atraccions

 • Suspesa obertura estructures desmuntables recreatives.
 • Suspensió obertura sales de joc, casinos i sales de bingo.

Per ampliar informació, seguiu aquest enllaç

Infografia obertura progressiva d’activitats.

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: