Fase de desescalada en tot Catalunya. Pla de reobertura de l’activitat

El Pla d’obertura progressiva d’activitats consta de 4 trams revisables territorialment cada 15 dies.PROCICAT ha aprovat unes noves mesures de prevenció amb la voluntat de frenar l’increment de contagis i fer-ho en aquesta fase inicial de la 2a onada que també es dóna a nivell estatal i europeu i que més enllà de l’afectació epidemiològica comença també a incidir en l’àmbit assistencial.

El Pla d’obertura progressiva d’activitats entra en vigor a data 23 de novembre segons publicació de la Resolució SLT/2983/2020 i es revisarà per territoris cada dues setmanes. Es passarà de fase – en total hi han quatre de previstes – en funció d’uns criteris establerts: la velocitat de contagi i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estinguin disminuint.

Les mesures que inclou el primer tram d’obertura del Pla en relació a l’activitat comercial i de restauració és la següent:

Horari màxim d’obertura al públic:

El confinament nocturn marca dues franges horàries: de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir al carrer. Els establiments de serveis i comerç minorista hauran de tancar a les 21 hores per facilitar la tornada a casa.

En el cas de la restauració, l’horari serà de 6 del mati i les 21.30 per consum a l’establiment. A la franja entre les 6.00 hores i les 22.00 hores, en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment. En el cas de servei a domicili, es permet fins a les 11 de la nit.

Excepcions

La limitació horària no afecta a serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Pel que fa al resum de la resta de mesures en vigor que afecten al sector del comerç i la restauració és el següent:

Empreses de serveis i comerços

Es permet l’obertura de les empreses que ofereixen serveis dels quals impliqui un contacte personal proper, sempre que es concertin amb cita prèvia de forma individual i que les persones encarregades de la prestació disposin dels equips de protecció adequats al nivell de risc.

L’obertura al públic dels establiments i locals comercials que no són d’alimentació ni essencial, l’obertura queda condicionada a:

 • Limitació de l’aforament al 30% , sense limitació de superfície.
 • S’exclouen d’aquesta limitació els establiments comercials minoristes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, serveis essencials, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres de veterinària, concessionaris d’automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d’estètica, i centres de jardineria.
 • Distància d’1,5m entre clients i si no és possible, 1 sol client dins establiment.
 • Ús dels emprovadors a un màxim d’una persona per cabina.
 • Es poden establir sistemes de recollida del producte en el local i sistemes de repartiment a domicili.

Botigues de conveniència, establiments annexos a benzineres i establiments de menys de 300 m2

No poden obrir ni realitzar cap activitat de venda entre les 21.00 i les 06.00 hores. (Segons Resolució SLT/2875/2020)

Centres comercials, galeries comercials o recintes comercials

 • Tancats centres comercials i recintes comercials.
 • Poden romandre oberts els establiments que es trobin dins dels centres comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes de primera necessitat ( alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica i centres de veterinària) i els equipaments culturals i esportius.
 • També poden obrir al públic aquells establiments comercials que es trobin dins dels centres o recintes comercials i que comptin amb accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30%.

Hoteleria i restauració

 • El consum s’ha de realitzar sempre a la taula.
 • Horaris: per consum a l’establiment de 6 del mati i les 21:30 hores. No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21:30 hores. A la franja entre les 06.00 hores i les 22.00 hores, en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment. En el cas de servei a domicili, es permet fins a les 11 de la nit.
 • Aforaments: interior un 30% amb distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Garantir la ventilació de l’espai.
 • Terrasses: 100% de l’aforament garantint una distància mínima de 2 metres.
 • S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula.
 • Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules,

Suspesa obertura de parcs i fires atraccions

 • Suspesa obertura estructures desmuntables recreatives.
 • Suspensió obertura sales de joc, casinos i sales de bingo.

Per ampliar informació, seguiu aquest enllaç

Infografia obertura progressiva d’activitats.

Correcció d’errades a la Resolució SLT/2983/2020

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: