Mesures urgents als sectors més afectats per les mesures sanitàries

Les noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 han tingut implicacions en l’activitat econòmica del territori. Per pal·liar els seus efecte, s’han aprovat noves línies de suport econòmic.

Mitjançant la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, és van adoptar una sèrie de noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, modificada per la Resolució SLT/2568/2020, de 19 d’octubre, que varen implicar la suspensió de les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia i la obligació als centres d’estètica i bellesa de no oferir els seus serveis, per el contacte personal proper que els mateixos impliquen. La informació detallada sobre aquesta resolució la podeu consultar en aquest enllaç.

El 22 d’octubre la Generalitat de Catalunya ha publicat la convocatòria de subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitats:

  • La primera actuació consisteix en una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.
  • El paquet de mesures aprovades inclou també la posada en marxa d’una nova línia de finançament a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu dels préstecs, denominats AVALIS ICF Restauració i Comerç, és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç apostant per nous models de negoci que contribueixin a rellançar l’activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treballs.

Subvenció sectors de la restauració i d’estètica i bellesa

TANCADA LA PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS DE LA PRIMERA CONVOCATÒRIA.

En relació a les subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19, ha quedat tancada la presentació de noves sol·licituds d’aquesta primera convocatòria. Properament s’obrirà una segona convocatòria.

Persones beneficiàries

A partir del dia 28 d’octubre ja es pot sol.licitar aquest ajut fins un termini de 15 dies ( 17 de novembre) o fins exhauriment del pressupost destinat aquest programa amb el ímit màxim del dia 31 de desembre de 2020. Sol·licíta-la en aquest enllaç

Els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020

S’entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col.lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals.

Despeses subvencionables

Despeses fixes d’estructura, com ara: lloguers, compres de producte, inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda on-line i la seva logística, així com qualsevol altre despesa derivada de dur a terme l’acció o accions corresponents. No inclou: sous i salaris, amortitzacions i rentings i qualsevol despesa de caràcter intern, que no compti amb una factura emesa per part d’un tercer.

Quantia de la subvenció

Fins el 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.500 euros.

Consulta la presentació del programa d’incentius, les bases i l’apartat de FAQ’s

Més informació trucant al 93 484 99 09, 93 484 99 99 o enviant un correu electrònic a comerc@gencat.cat

En relació a les Subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19, ha quedat tancada la presentació de noves sol·licituds d’aquesta primera convocatòria. Properament s’obrirà una segona convocatòria que es comunicarà quan estigui oberta.

Préstecs de 15.000 euros a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF

L’objectiu és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç. Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir del 21 d’octubre a través del web d’Avalis de Catalunya.

L’import dels préstecs s’ha fixat en 15.000 euros més les despeses de risc i mutualitat inherents a Avalis de Catalunya. Els destinataris podran demanar els crèdits a cinc anys amb un any de carència inclòs en el termini.

Rebaixa del lloguer de mutu acord amb els propietaris de locals de negoci

Els arrendataris de locals comercials tancats o amb l’ús limitat per les mesures contra la Covid-19 podran renegociar el preu dels lloguers.

En cas que l’acord entre les parts sigui impossible, la nova norma fixa que l’import del lloguer dels negocis tancats per les mesures sanitàries quedarà automàticament rebaixat al 50 %, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar. Amb les restriccions en vigor actualment, aquesta mesura afecta bars, restaurants, centres d’estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques.

Per més informació sobre l’ajut al lloguer visiteu el següent enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: