L’alcaldessa anuncia noves mesures de suport al comerç i a la restauració de Gavà

L’Ajuntament es compromet a ampliar la suspensió de la taxa de terrasses el 2021 i a estudiar altres accions fiscals i d’estímul al sector, com una nova línia d’ajuts per minimitzar l’impacte de les restriccions decretades per les autoritats sanitàries en aquests sectors.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut una trobada virtual amb comerciants i restauradors de la ciutat per reafirmar el suport de l’Ajuntament a dos dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de  la pandèmia de la COVID-19 i conèixer les repercussions que estan tenint les últimes restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya.

A la trobada, Raquel Sánchez ha avançat algunes de les mesures que en breu es posaran en marxa per pal·liar la situació del sector comercial i de restauració, i que s’afegiran a les que s’han impulsat des de l’inici de l’emergència sanitària per un import global de 673.000 euros.

Una d’elles és la pròxima convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat com a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent; com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica de la Generalitat.

També s’ha compromès a repetir rebaixes fiscals per l’any 2021, amb la intenció d’alleugerir alguns costos fixes, tal i com demana el sector: com per exemple prorrogar l’exempció de les taxes d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants mentre duri el tancament o les afectacions als establiments. L’Ajuntament està estudiant altres accions de caràcter fiscal i d’estímul de l’activitat del sector.

Més que Mai Comerç de Gavà

Coincidint amb les noves restriccions, que comporten la limitació dels aforaments dels establiments comercials i el tancament de bars i restaurants, també s’ha donat un nou impuls a la plataforma on line “Més que Mai, Comerç de Gavà”. Creada el passat mes d’abril quants molts establiments estaven tancats, permetia als clients comprar vals per un determinat import, associats a alguna promoció i bescanviar-los per productes o serveis un cop acabat el confinament. Posteriorment s’ha mantingut amb un directori de botigues, informació de servei a domicili i ofertes especials, amb més de 150 empreses participants.

L’Ajuntament treballa ara en la pròxima campanya de Nadal i en una campanya de suport al comerç de proximitat.

L’Ajuntament també reforça el suport als mercats municipals MercaGavà i El Centre. Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament ha destinat prop de 90.000 euros en els controls d’aforament i en el reforç de desinfecció i neteja.  Es preveu incrementar aquesta partida amb 25.000 euros més, destinats a la instal·lació de sistemes automatitzats de control d’aforament als dos mercats i a donar suport a la botiga on-line de MercaGavà.

Pots consultar tota la nota de premsa en aquest enllaç

2 comentaris

    1. Victòria,
      Entenem perfectament el que expresses en el teu comentari. Com saps des de el Centre de Serveis per a l’Ocupació – Rosa Luxemburg, treballem per impulsar oportunitats laborals i formatives per les persones en situació d’atur i/o millora de treball a la ciutat. Traslladem el teu comentari a les companyes de l’equip del CSO. Salutacions.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: