Diferents bitllets d'euro escampats.

Trobar finançament en temps de coronavirus

Els governs català i espanyol han aprovat un seguit de mesures de finançament per fer front a la crisi provocada pel covid-19.

L’emergència sanitària provocada pel coronavirus ha tingut com a principal conseqüència una aturada econòmica que posa en perill el teixit productiu i que la supervivència de les empreses a curt o mig termini. T’expliquem les mesures que s’han près des de les diferents administracions per ajudar-te a finançar el teu negoci i ajudar-te a superar aquesta situació.

🔴 ICF – Institut Català de Finances

🔹 ICF i Avalis: Avals i Préstecs per cobrir la liquiditat de les Pimes catalanes.

Com a mesura extraordinària s’ha obert una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros per millorar la liquiditat de les empreses, que es formalitzarà a través d’entitats financeres amb l’aval de lInstitut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya.

La Generalitat assumirà el 100% del risc creditici de cada operació. Aquest finançament, destinat a pimes, ha d’estar vinculat a noves necessitats de liquiditat i al manteniment de llocs de treball. Aquestes són les entitats a les que es pot sol·licitar el préstec amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya: Caixabank, Banc Sabadell, Banco Santander, Bankia, Bankinter, BBVA, Cajamar, Caixa Enginyers, Caixa d’Arquitectes i l’ICF.

🔹 ICF Eurocrèdit – COVID-19

L’ICF ha publicat aquesta nova línia de préstecs en condicions preferents per a les petites i mitjanes empreses que necessitin liquiditat arran de la crisi de la COVID-19.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

🔹 ICF Crèdit – COVID-19

L’ICF disposa de dues línies de finançament per facilitar la liquiditat de les empreses catalanes a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19:

  • Línia de préstecs de 500.000€ fins a 2,5M€ , que també es pot servir per refinançar operacions.
  • Línia d’avals de com a màxim el 80% del nominal i entre 1M€ i 5M€.

El termini de les dues línies és de fins a 5 anys amb fins a un any de carència per a autònoms i pimes; fins a 4 anys, amb 1 any de carència per la resta.

🔹 ICF Esports liquiditat

El Consell Català de l’Esport (CCE) ha obert la convocatòria pública de concessió d’ajuts en forma de garantia d’operacions de préstec, mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF), destinades al finançament de les necessitats de liquiditat derivades de la Covid-19, per un import total de 10 milions d’euros. .

Els crèdits estan destinats a les entitats esportives inscrites al Registre d’Entitats Esportives del CCE, afectades per la situació derivada del Covid-19, amb seu social o seu operativa a Catalunya.

Es poden sol·licitar préstecs d’entre 20.000 euros i 300.000 euros, a retornar com a màxim en 5 anys amb 1 any de carència inclòs. El termini per demanar els préstecs comença el 24 de juliol i s’acabarà el 23 setembre.

🔹 ICF Restauració i Comerç

Avalis SGR i l’Institut Català de Finances (ICF), llancen una línia de micropréstecs de 15.000 euros per donar suport a les micropimes i persones treballadores autònomes de Catalunya afectades per les mesures de tancament temporal decretades per la Generalitat de Catalunya el 15 d’octubre d’enguany. La finalitat de la línia és facilitar la reobertura dels negocis tan aviat sigui possible.

Els préstecs són de 15.000 euros de quantitat fixa per retornar en cinc anys, amb el primer any de carència i amb un tipus d’interès variable (EURIBOR a dotze mesos +1,85%).

🔴 ICO – Instituto de Crédito Oficial

🔹 Línies ICO per a empreses i emprenedors

ICO ha augmentat en 10.000 milions d’euros per les seves línies ja existents de finançament per a persones autònomes i empreses, que són:

🔹 Línia d’Avals

ICO va aprovar en el Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març les condicions i requisits per aquestes línies d’avals, amb una dotació de 100.000 milions d’euros, amb l’objectiu de facilitar la concessió de préstecs a empreses i persones autònomes que ho necessitin per a cobrir el seu circulant, el pagament de factures o d’altres conceptes.

L’Estat cobreix el 80% del risc en el cas de nous préstecs, el 70% en el cas de les renovacions de préstecs i el 60% en el cas de qualsevol crèdit a la resta d’empreses.  Aquesta línia es gestionarà per l’ICO, a través de les entitats financeres adherides. 

Per a més informació, consulta aquest enllaç.

🔹 Crèdit ICO per al sector turístic

Les empreses del sector turístic o d’activitats connexes a aquest CNAE que tinguin necessitat de liquiditat per fer front a la situació derivada del COVID-19, des de l’ICO tenen a la seva disposició aquesta línia de crèdit amb un import màxim per client de fins a 500.000 euros, en una o diverses operacions.

🔴 Ajuntament de Gavà

🔹 Microbank – Microcrèdits per a persones emprenedores 

L’Ajuntament de Gavà disposa d’un conveni de col·laboració amb MicroBank de CaixaBank, per afavorir l’accés al finançament a les persones emprenedores que no disposen d’avals i garanties suficients per poder demanar un préstec tradicional a una entitat bancària.

Microbank desenvolupa l’activitat de concessió de préstecs sense garantia real, amb la finalitat de finançar petites iniciatives empresarials de persones físiques o jurídiques que, per les seves condicions econòmiques i socials, tenen dificultats d’accés al finançament bancari tradicional.

Aquests microcrèdits tenen per objecte petits projectes de quantitat reduïda, tot afavorint la igualtat d’oportunitats d’homes i dones, joves, nous residents i discapacitats així com amb especial atenció als col·lectius més desfavorits.

🔴 Línia de finançament per a cooperatives

Coop57 i la Fundació Seira han acordat obrir una línia de finançament específica de 2 milions d’euros pel cooperativisme català afectat per la Covid-19 i un fons de 400.000 euros que serviran per garantir els préstecs concedits en el marc d’aquesta línia. Com a requisit, cal que la cooperativa formi part de Coop 57. El termini per a la sol·licitud finalitza el 30/6/2020

🔴 Altres programes, ajuts i línies de finançament

🔹 Plataforma PYME, Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo: recull de diferents programes i línies de suport adreçades a  pimes i persones autònomes. Consulta’ls aquí.

🔹 Ajuts amb els préstecs concedits en el Programa Emprendetur. El Govern suspèn durant un any i sense penalització (a partir de l’entrada en vigor d’aquest Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març) el pagament d’interessos i amortitzacions corresponents a préstecs concedits per la Secretaria d’Estat de Turisme en relació als projectes i actuacions corresponents al programa Emprendetur (Emprendetur I+D+i, Emprendetur Joves Emprenedors i Emprendetur Internacionalització).

🔹 Ajornament extraordinari del calendari de reemborsament en préstecs concedits per CCAA i ens locals. El Reial Decret Llei 11/2020 també contempla la possibilitat d’ajornar el calendari de reemborsament de préstecs concedits per Comunitats Autònomes i ens locals. No serà aplicable a préstecs participatius, operacions de capital de risc, instruments de cobertura, derivats, subvencions, avals financers i, en general, qualsevol operació de caràcter financer que no s’ajusti a préstecs financers en termes de mercat.

🔹 Préstecs concedits per la SGIPYME (Secretaria General Estatal d’Indústria i de la PIME). El Reial Decret Llei 11/2020, pel qual s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front al COVID-19 contempla els següents supòsits en relació als préstecs que concedeix la SGIPYME.

  • S’aplica aquesta mesura als programes de la SGIPYME de Reindustrialització, Competitivitat de Sectors Estratègics Industrials, Competitivitat del Sector Automoció, Reindustrialització i Enfortiment de la Competitivitat Industrial, Indústria Connectada 4.0 i I+D+i en l’àmbit de la indústria manufacturera.

🔹 Subvencions de l’EPE Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), MP sota modalitat de préstec.

Els beneficiaris dels seus programes de subvenció o ajuts reemborsables podran acordar la concessió d’ajornaments de les quotes del préstec subscrit, sempre que no es trobessin en situació concursal i estiguessin al corrent en el compliment de totes les obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social.

Poden ajornar-se les quotes que es trobin pendent de pagament i el seu venciment s’hagi produït o es produeixi en els mesos de març, abril, maig i juny de 2020. L’ajornament quedarà automàticament ampliat a les successives quotes, fins transcorregut dos mesos després de la finalització de l’estat d‘alarma i hauran d’abonar-se abans de la finalització del període de vigència del préstec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: