Prestació extraordinària per a persones amb treballs fixes discontinus o periòdics.

S’aprova una nova línia d’ajuts econòmics (prestació extraordinària) per treballadors/res fixos-discontinus i per als qui realitzen treballs fixos i periòdics afectats per la situació social, sanitària i econòmica causada per la covid-19.

Persones beneficiàries

En podrien ser beneficiàries les persones treballadores afectades per un ERTO i amb algun dels següents contractes laborals:

 • persones treballadores amb contracte fix discontinu
 • persones que realitzen treball fixes i periòdics que es repeteixen en dates certes

Tipus de prestació

D’acord a la seva situació, un cop finalitzat l’ERTO, correspondria una o altra prestació econòmica:

Tipologia d’ajut A

L’ERTO que afectava el contracte finalitza ja que arriba la data en que hagués finalitzat el període d’activitat laboral

Qui sol·licita l’ajut?

El reconeixement d’aquesta prestació exigirà la presentació per part de l’empresa d’una sol·licitud col·lectiva de prestacions extraordinàries, que inclourà a totes les persones amb contracte fix discontinu o per la realització de treballs fixos i periòdics contractades per l’empresa

Tipologia d’ajut B

Persones que no han pogut desenvolupar la seva activitat contractual habitual degut a les suspensions de l’estat d’alarma. Sent així, s’han acollit a altres mesures i, un cop esgotades (o a esgotar abans del 31/01/2021), continuen desocupades i sense dret a percebre prestacions per desocupació de nivell contributiu ni assistencial.

Qui sol·licita l’ajut?

En aquest cas son les pròpies persones treballadores afectades les quals han de sol·licitar la prestació extraordinària.

Termini de sol·licitud

 • El termini per presentar la sol·licitud serà l’establert en l’article 268 del text refós de la Llei General de la Seguretat Social amb caràcter general, on es defineixen la normativa corresponent a la sol·licitud, inici i conservació de dret a prestacions.
 • Per les situacions produïdes abans del 30/09/2020, el termini serà de 15 dies des de l’entrada en vigor del RDL 30/2020 de 29 de setembre (> fins a 18 d’octubre de 2020).

Durada de la prestació

 • Com a màxim fins al 31.01.2021
 • En tot cas, aquesta finalitzarà en cas la persona treballadora beneficiària:
  • es reincorpora a la seva activitat
  • iniciï un treball per compte pròpia o per compte aliena en una empresa diferent a aquella amb la que té subscrit el contracte fix discontinu
 • En tot cas, es podrà reprendre si es tornessin a complir els requisits d’accés a la prestació abans del dia 31 de gener de 2021.

Periodicitat i quantia

La prestació s’abonarà per períodes mensuals

La quantia serà idèntica que la última prestació contributiva per desocupació que la persona afectada hagués percebut, en el seu cas, la quantia mínima de la prestació contributiva.

Per més informació consultar els següents enllaços:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: