L ’Ajuntament presenta dos convenis per dinamitzar el comerç i la restauració de Gavà

Durant la presentació, els comerciants van anunciar la fusió de dues entitats i els restauradors la creació d’una plataforma digital

Els convenis recullen l’aportació municipal per a l’execució dels plans i projectes de dinamització de l’any 2020 i tenen vigència fins al 31 de desembre de 2020.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha destacat “l’exemple de solidaritat, que sense perdre la vocació de servei públic, van mantenir i mantenen durant aquesta pandèmia les associacions comercials i de restauradors” i ha afegit que “recordem la tristesa durant l’etapa de confinament dels establiments tancats i la semblança trista de la ciutat sense la seva vitalitat”.

Raquel Sánchez ha explicat que “aquesta crisi ens ha fet plantejar-nos reptes que ja havíem treballat però que hem hagut de accelerar quantitativament i qualitativament com la digitalització amb la voluntat d’aprofundir en noves estratègies amb el suport i l’experiència de tots plegats”.

Conveni amb les Associacions de Comerciants

La quantia de la subvenció del conveni és de 16.000 euros. El Pla de treball previst contempla: l’estructuració interna de l’entitat mitjançant la contractació d’un professional especialitzat que porti la gestió; la gestió de les xarxes socials i la web mitjançant la contractació dels serveis d’una agencia de comunicació (community manager, notes de premsa, etc), l’estructura i mitjans informàtics que permetin oferir uns bons serveis a través de la web tant a clients com als comerciants; campanyes de promoció i dinamització com el 6k i la campanya dels enamorats (ja estan realitzades totes dues); sistemes de protecció Covid entregats als socis (Epi’s i gels) sobretot en el moment d’escassetat; l’activitat “Estocs a dins” pel 3-4 d’octubre, que reformula el format de Fora stocks que es feia al carrer fins ara i una plataforma de repartiment a domicili i adhesió al Marketplace Cliccat.cat, per aconseguir nou canal de venda on line; la creació de la imatge i presentació de la nova associació, entre d’altres qüestions.

El vicepresident de la Unió de Botiguers, Abraham Vázquez, va explicar que “la fusió de dues associacions: la Unió de Botiguers i l’Illa del Centre en una única entitat és una oportunitat per augmentar el nombre de comerços adherits, el nombre de clients que disposin de la targeta de fidelització i a la vegada emprendre nous projectes amb l’experiència personal i les idees de tothom”.

Laura Gómez, presidenta de l’Associació de l’Illa de Gavà va explicar que “malgrat el projecte de fusió ja existia “l’etapa de confinament ens va servir per fer un canvi de xip i vam apostar per crear un eix comercial fort que aixequi la moral del comerç de Gavà i doni un millor servei als nostres clients”.

Conveni amb l’Agrupació de Restauradors

La quantia de la subvenció amb l’Agrupació de Restauradors és de 14.000 euros.

Josep Maria Lluch, president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà ha destacat que el conveni “recull aspectes que ja estem treballant des de fa temps com la idea de oferir serveis addicionals, per això destinarem aquests recursos a la creació d’un Portal que sigui una nova via de comunicació entre les entitats de Gavà i ens ajudi a col·laborar i a sortir, una vegada passi la pandèmia, reforçats”

El Pla de treball contempla: la 4ª edició del Tast de Calçots en edició d’un dia de degustacions de diferents establiments, calçotada popular i venda de calçots per part de la Cooperativa Agrícola (ja realitzat 1 de març); la digitalització i professionalització de l’entitat mitjançant la posada en marxa d’una web per tal que l’Agrupació tingui presència digital, captació de nous socis, oferir serveis als restauradors per ser més competitius digitalment i un Sopar Solidari amb La Marató, sempre que les mesures COVID ho permetin, per recaptar fons per la Marató, posar en valor els restaurants locals i participar en els actes de la Festa Major d’Hivern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: