terrasses plenes a Gavà el primer dia de Fase 1 (25 de maig de 2020).

Actualització de les mesures d’aplicació obligatòria a bars i restaurants contra la covid-19

La Generalitat de Catalunya ha emès avui una nova normativa que afecta principalment a establiments de restauració i hostaleria.

Degut a l’actual situació epidemiològica, la Generalitat de Catalunya va publicar l’1 de setembre la Resolució SLT/2114/2020 i la Resolució SLT/2325/2020 la qual s’estableixen noves mesures destinades a reduir la transmissió de la covid-19, especialment en locals d’hostaleria i restauració.

Les principals novetats respecte a les normatives anteriors consisteixen en la reducció de l’aforament dels establiments, que queden reduits al 50% tant en terrasses com a l’interior del local. En el cas dels establiments hotelers, aquesta reducció s’aplica als espais comuns. El límit de l’aforament cal assenyalar-la mitjançant cartells i senyals visibles i, en el cas de les terrasses, cal indicar l’actual aforament respecte al màxim que el local té establert habitualment.

Així mateix, recordem que el màxim és de 6 persones per taula, ja que actualment estan prohibides les reunions que superin aquest número tant en l’àmbit públic com el privat.

Per altra banda, des de mitjans del mes d’agost l’horari de tancament d’aquests establiments és a les 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients/es a partir de les 00:00 hores.

Establiments comercials

Si bé aquesta nova normativa no especifica canvis respecte a l’anterior, la nova resolució estableix que l’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats, com en espais a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès ésl’equivalent a 2,5 m2 per persona. Cal aplicar de manera rigorosa les mesures del Pla sectorial de comerç aprovat pel PROCICAT. El Pla Sectorial estableix les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la COVID-19 segons la tipologia de l’establiment.

Consulta totes les mesures actualment en vigor en restauració i hostaleria aquí:

Una persona amb guants prepara sushi.

Hostaleria i restauració en la fase de represa

Des del divendres 19 de juny els comerços i locals de serveis podran obrir al públic, aplicant un seguit de mesures d’higiene, seguretat, aforament i prevenció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: