L'Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, en roda de premsa anunciant les noves restriccions que s'aplicaran a Gavà a partir de demà degut a la situació epidemiològica actual.

Nova normativa per evitar la propagació de la covid-19 a Gavà

Des del 2 d’agost les restriccions anunciades per la Generalitat de Catalunya afecten també al municipi de Gavà

Davant l’increment de casos de coronavirus que s’està registrant a diferents punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el comitè tècnic del PROCICAT va aprovar ahir, en la resolució SLT/1960/2020, estendre a Gavà i Castelldefels les restriccions implementades fa dies a altres municipis de Barcelona i Lleida. Aquestes mesures entraran en vigor el proper 2 d’agost.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha fet una crida a la responsabilitat a la ciutadania i ha explicat que l’aplicació de les mesures més restrictives a Gavà respon a la voluntat de mantenir una mateixa coherència amb els municipis de l’entorn. En aquest sentit, es recomana restringir el màxim possible l’activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles quedant-se a casa. Al mateix temps, seguir estrictament i en tot moment les mesures i recomanacions de seguretat establertes per les autoritats sanitàries:

 • Es recomana a la població que no surti del domicili si no és imprescindible
 • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en el públic.
 • Ús constant i correcte de la mascareta: a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal.
 • Respectar el màxim possible la distància física de seguretat entre persones: mínim 1,5 metres.
 • En les reunions en espais públics no es permet el consum d’aliments ni de begudes.
 • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o gel hidroalcohòlic.

Respecte a l’afectació a establiments de comerç, serveis i restauració, s’activen noves prohibicions. Aquesta normativa s’afegeix a les ja actuals recomanacions d’aplicar mesures per evitar aglomeracions i vetllar pel manteniment de la distància de seguretat entre empleats/des i clients/es. Les noves restriccions són:

Comerços i serveis

 • Distància de seguretat d’1,5m entre persones.
 • L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Restauració i hostaleria

 • Als establiments de restauració no es pot superar el 50% de l’aforament a l’interior.
 • Per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, s’estableix l’horari de tancament a les 24h, llevat que les ordenances municipals continguin l’obligació de tancament abans d’aquesta hora.
 • En bars i restaurants el consum s’ha de realitzar sempre en taula.
 • A les terrasses l’aforament serà el resultant d’aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. En aquest sentit, l’Ajuntament de Gavà ha facilitat l’establiment i ampliació de terrasses per a que les taules de bars i restaurants puguin estar a 2 metres de distància.
 • Sempre que sigui possible, s’han d’optar pel servei a domicili i les comandes per emportar.

Així mateix, se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments amb llicència per a les activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle. Igualment resten suspeses les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l’apartat precedent. Per altra banda, salons de joc, casinos i sales de bingo hauran de tancar a les 24h.

Per garantir el compliment dels requeriments sanitaris, la Policia Municipal està intensificant la vigilància en aquells espais de la via pública on es pot produir una major concentració de persones. En aquest sentit, es reforcen els controls de les terrasses de bars i restaurants, mercat setmanal dels dimarts i zones comercials.

Així mateix, l’Ajuntament amplia fins al mes de desembre el reforç de la neteja i desinfecció de l’interior dels mercats municipals amb intervencions que complementen les tasques diàries a càrrec de les respectives associacions de paradistes.

Tot i aquesta situació, l’Ajuntament manté l’alerta permanent sobre l’evolució de la malaltia a la ciutat i valorarà les mesures que calgui anar aplicant. Per tal d’estar informat/da de l’última hora sobre l’evolució del virus a Gavà, segueix els perfils de Facebook i Twitter de l’Ajuntament de Gavà o consulta el web gavaciutat.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: