Diverses persones realitzant una coreografia sobre un escenari.

Prestació extraordinària per a professionals del sector de la cultura per la crisi sanitària

ATENCIÓ: EL TERMINI PER PRESENTAR SOL·LICITUDS HA FINALITZAT.

S’ha posat en marxa una prestació extraordinària per a professionals culturals que s’han vist afectades per la crisi sanitària.

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una prestació extraordinària per a professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals que s’han vist afectades per la crisi sanitària a Catalunya. La quantia de la prestació, que s’abona en un pagament únic, equival a l’import diari de l’indicador de renda de suficiència mensual de Catalunya (IRSC) vigent, pels dies transcorreguts entre el 14 de març i el 6 de maig del 2020, ambdós inclosos. D’aquesta quantia es dedueixen els ingressos percebuts durant el mateix període per prestacions de serveis portades a terme durant el període referit.”

Les persones professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals que reuneixin els següents requisits:

  • Ser més gran de 18 anys
  • Estar empadronat i residir legalment en un municipi de Catalunya
  • Haver exercit alguna activitat professional, per compte propi o d’altri, en situació d’alta en el règim especial d’autònoms de la Seguretat Social per activitats de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya, en el Sistema especial d’artistes del règim general de la Seguretat Social o, en el cas dels tècnics, haver cotitzat en el règim general de la Seguretat Social per les mateixes activitats, com a mínim 15 dies l’any 2019.
  • No haver percebut, per prestacions de serveis desenvolupades entre els dies 14 de març i 6 de maig, cap tipus d’ingressos o bé que aquests no hagin superat conjuntament, en còmput mensual, l’import del salari mínim interprofessional.

Incompatibilitats

Aquesta prestació és incompatible amb la percepció d’altres ajuts, prestacions d’atur i per a l’ocupació, de cessament d’activitat, de prestacions econòmiques percebudes de manera regular i periòdiques, o amb qualsevol altre ajut i prestació concedit per altres administracions, ens públics o privats, meritats entre el 14/3 i el 6/5/2020, que superin conjuntament l’import del salari mínim interprofessional.
En el cas que els ingressos no superin aquest import, es dedueixen de la quantia de la prestació.
Aquesta prestació també és incompatible amb les altres prestacions econòmiques que té reconegudes la persona beneficiària o a què pugui tenir dret per qualsevol dels sistemes de protecció públics o privats complementaris de la Seguretat Social, si la seva concessió pot comportar la pèrdua, la disminució o la no concessió d’aquelles.

Presentació de sol·licituds

Podeu accedir als formularis de sol·licituds i iniciar el tràmit a través d’aquest enllaç. El termini és des del 15/6/2020 fins a exhaurir el pressupost, i en tot cas, si la dotació designada no s’ha exhaurit abans, fins al 31 d’agost del 2020.

Per més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: