Una dona parla per telèfon dempeus davant la porta d'una edifici.

Trobar feina a distància: la trucada telefònica

FORMACIÓ JA REALITZADA
Te l’has perdut? Subscriu-te al nostre servei d’avisos per WhatsApp i assabenta’t de les properes formacions i les ofertes d’ocupació. Dona’t d’alta aquí: https://bit.ly/MésInfoServeiWhatsApp

En un context de la cerca de feina, la trucada telefònica esdevé una part més del ventall de recursos que tenim per trobar un lloc de treball a una empresa. Per tal de poder treballar aquesta capacitat, t’oferim una sèrie de pautes i consells per poder treure’n el màxim profit. Comencem per allò més bàsic:

  • Pronunciació / To de veu: hem de parlar de manera clara, vocalitzant, i hem de fer servir un to de veu amable i cordial.
  • Presentació / Identificació: és tant important identificar-se / presentar-se, quan es fa una trucada telefònica, com tenir clar amb qui volem parlar, o amb qui estem parlant, en el cas que siguem nosaltres qui fem la trucada.

Per altra banda, tant quan fem com quan rebem una trucada telefònica sempre hem de ser curosos, tant amb allò que diem com amb la manera com ho diem.

D’altra banda, hem de prendre consciència que qualsevol trucada que rebem quan fem cerca activa de feina pot ser important i, per tant, hem de poder estar en situació de sentir i escoltar bé tot allò que ens estiguin dient. En aquest sentit, si anem pel carrer, per exemple, i no podem entendre el què ens estan explicant per sorolls, etc, hem de ser capaços de transmetre-ho al nostre interlocutor, i emplaçar la trucada per a un altre moment en que sí puguem parlar amb tranquil·litat. Recorda que en cas de no sentir bé, es poden crear confusions, malentesos i desinformació, que podrien perjudicar la nostra imatge com a professionals.

De la mateixa manera, quan som nosaltres els/les que hem de fer una trucada a una empresa, per exemple, hem de tenir molt present a qui ens adrecem, tenir preparat el guió de la trucada i tenir molt present l’objectiu o motiu de la trucada.

Per descomptat, en ambdós casos hem de fer servir tant un vocabulari com un to adequats al context del procés de cerca de feina, és a dir, hem d’evitar els termes col·loquials, l’excés de confiances, el ‘tuteig’ d’entrada i potenciar la correcció, l’escolta activa, el somriure telefònic

Una de les qüestions més importants d’aquest tema, és el que fa referència a la transmissió de la informació, en altres paraules, a la qualitat de la comunicació… per a això, us pot anar bé recordar que la brevetat i la concisió són dos aspectes molt valorats.

També és molt necessari tenir en compte la cortesia. Per exemple: si tenim dubtes, consultes, etc. és millor esperar a què el nostre interlocutor hagi exposat el seu missatge o, en tot cas, no interrompre de manera abrupta… intentarem anotar allò que volem preguntar, i esperar el moment adequat.

Ara només queda començar a provar…et deixem uns quants recursos addicionals:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: