Un noi d'esquenes mira una pantalla.

Nous aprenentatges: la formació en línia

Hem fet un recull de diferents recursos en línia per treballar les teves aptituds durant el confinament pel Coronavirus

La situació confinament pel Covid-19 va suposar la paralització de tota l’activitat i, si bé pot ser un contratemps, resulta una oportunitat per poder millorar les nostres capacitats i preparar-nos per a una possible incertesa econòmica en el futur. En aquest sentit, la formació en línia s’ha constituit com una opció atractiva per a totes aquelles persones que vulguin adquirir nous coneixements en aquests temps. 

En l’actual fase de desescalada encara no és possible la formació totalment presencial, i per tant es continuarà optant per la formació virtual o semipresencial.

La formació online, també anomenada virtual o telemàtica, té un plantejament pedagògic diferent però proper, ja que sempre hi ha un seguiment i suport per part dels formadors/es, que ens ajudaran amb tots els nostres dubtes, consultes i possibles incidències. Podem aprofitar per adquirir moltes competències amb la gran oferta que tenim de formació on line.

Evidentment, caldrà disposar preferentment d’ ordinador -tot i que amb tablet o mòbil també seria viable-, d’una bona connexió a Internet, així com una xarxa de dades suficient. Per altra banda, és recomanable tenir competències digitals o la predisposició per obtenir-les per tal de poder realitzar la formació amb èxit. També seria ideal, abans de començar, conèixer la plataforma virtual de l’entitat o centre formatiu amb el qual es treballarà.

Són elements importants la organització i la planificació, ja què és la pròpia persona qui haurà de gestionar el temps que dedica a la formació, així com les dates de lliurament de les tasques, entre d’altres. Per tant, la motivació i la disciplina són essencials ja que la formació on-line requereix d’un esforç afegit.  Pots consultar altres consells per poder estudiar en línia amb èxit i aprofitar aquest temps per apendre (diari Ara)

Portals genèrics de formació en línia
Moocs i altres portals

Administració Pública

* Si vols acreditar de forma oficial les teves competències professionals no reglades pots fer-ho aquí.

Altres portals i recursos per àrees formatives:

Tecnologies de la informació: TIC

Idiomes

Apps per aprendre idiomes: Duolingo, Babbel, Busuu, Memrise, Rosetta Stone

Prevenció de riscos laborals

Professorat i docència

Educació i lleure

Sanitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: