Una persona subjecta amb les seves mans una cartera buida.

L’Ingrés Mínim Vital: tot el que necessites saber

El passat 29 de maig el Govern d’Espanya va aprovar l’Ingrés Mínim Vital, una nova prestació de la Seguretat Social dirigit a les famílies vulnerables.

El passat divendres 29 de maig el Govern d’Espanya va aprovar l’Ingrés Mínim Vital, destinat a les famílies més vulnerables. Aquest ingrés és una prestació per llars de qualsevol mida, també unipersonals. A cada llar eés representada per un titular, que serà la persona qui demana la prestació.

Si el beneficiari/ària és una sola persona, aquest/a ha de tenir entre 23 i 65 anys i ha d’haver residit una mateixa llar durant al menys 3 anys. Si la llar té dos o més membres, de manera general la edat del titular està entre 23 i 65 anys, excepte en els casos amb menors al seu càrrec i haver residit en la mateixa residència durant un any.

Per a tot tipus de llar es requereix almenys un 1 any ininterromput de residència legal i efectiva a Espanya, excepte en situacions de violència de gènere, tracta i explotació sexual.

Per que la prestació sigui reconeguda, la família ha de tenir ingressos totals inferiors a la quantitat que percebria d’aquesta renda mínima vital pel seu tipus d’unitat de convivència. A més, per certificar que l’Ingrés Mínim Vital arribi a les llars més vulnerables, el beneficiari ha de tenir un patrimoni (descomptant la residència habitual) inferior a 3 vegades la renda garantida anual per llar unipersonal amb una escala d’increments per nombre de membres de la llar. Aquesta renda és compatible amb altres ingressos com els salaris socials, mínimes d’inserció o ajuts similars concedits per les comunitats autònomes.

L’organisme que té la competència sobre aquest ajut és l’Institut Nacional de la Seguretat Social. Per sol·licitar-lo cal fer-ho a través de la seva Seu electrònica o d’aquells canals de comunicació telemàtica que l’INSS hagi habilitat en aquest cas. En aquests moments només està habilitada la seu electrònica de la Seguretat Social. Es pot accedir a la sol·licitud en el següent enllaç sol·licitud ingrés mínim vital .

L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha habilitat un telèfon per atendre consultes, 900202222. I també posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes un simulador per comprovar si es reconeixen els requisits i l’import a rebre en cas afirmatiu. Es pot accedir al simulador a través del següent enllaç simulador ingrés mínim vital seguretat social

La prestació es cobrarà mensualment amb 12 pagues i es pot sol·licitar a partir del 15 de juny, encara que les sol·licituds presentades en els primers 3 mesos tindrà efectes retroactius a l’1 de juny de 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: