Un ordinador portàtil a sobre d'una taula amb símbols i diagrames de dades a la pantalla.

Recursos per a empreses, persones autònomes, comerços i cooperatives

Et fem un recull de tots els serveis i recursos disponibles per cobrir les necessitats de la teva empresa o negoci.

Des de les administracions i altres entitats d’han posat en marxa una sèrie de recursos i canals d’atenció personal per ajudar-te a superar l’inestabilitat econòmica sorgida de l’estat d’alarma per la covid-19.

Servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals

La Finestreta Única Empresarial, del Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya ofereix un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.

La Finestreta Única empresarial pretén amb aquest servei oferir una atenció personalitzada a través dels següents canals:

 • Canal Empresa, portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals, que conté el detall de les mesures i es va actualitzant.
 • Bústia de contacte, els diferents col·lectius poden fer arribar les seves consultes i dubtes als que proporcionaran un resposta de manera ràpida i eficient
 • Canal de Twitter: @FUEmpresacat

Per a més informació, seguiu aquest enllaç.

Recursos per a persones emprenedores i empreses davant la COVID-19

Servei de teixit productiu de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona davant la situació excepcional generada per la COVID-19, a través del Servei de Teixit Productiu, facilita un recull de recursos (a data 30 de març) que afecten als àmbits: jurídic i fiscal, econòmic i financer, d’organització i Recursos Humans, i de producció i/o prestació de serveis.

El contingut de l’eina s’anirà actualitzant properament davant la previsió d’anuncis i publicacions de noves mesures en funció de les circumstàncies i novetats de l’estat d’alarma.

Per a més informació, seguiu aquest enllaç.

Marketplace empresarial COVID-19 d’ACCIÓ

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa del Departament de d’Empresa i Coneixement, ha creat un Marketplace virtual com servei d’oferta i demanda empresarial per fer front a l’emergència sanitària, impulsant la col·laboració empresarial vers solucions tecnològiques, sanitàries i de producció.

Aquesta eina proporciona recursos i serveis per pal·liar els efectes de la crisi en diferents àmbits, com poden ser: productes EPIs, respiradors, impressió 3D, solucions desinfectants, teletreball, suport a la manufactura, serveis de desinfecció, entre d’altres.

Marketplace disposa d’un cercador per facilitar la localització de la informació a nivell d’àrea geogràfica o per productes concrets.

Si vols incriure’t, segueix aquest enllaç.

Servei de cercador d’ajuts

El cercador d’ajuts i serveis FISUB d’ACCIO,proporciona una eina de recerca d’informació relacionada amb els ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses, persones autònomes, professionals, i persones emprenedores.

Aquest recurs permet fer una cerca vers els ajuts adreçats a empreses i persones autònomes per fer front a la crisi provocada pel coronavirus.

Banc d’eines digitals per a pimes, persones autònomes i ciutadania

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha posat a disposició de les pimes, persones autònomes i ciutadania la pàgina web L’Oficina des de Casa com a banc d’eines digitals que proporciona recursos, programari, serveis i eines ofertes per diferents empreses del sector TIC, amb la finalitat d’ajudar al teixit empresarial a aprofitar les eines tecnològiques per mantenir l’activitat i productivitat empresarial durant la crisi de la COVID-19.

El web aglutina les iniciatives, productes i serveis oferts per les empreses i les distribueix  per categories (treball col·laboratiu, e-Learning, seguretat, integradors, connectivitat, etc.) i cost (gratuït o amb descompte superior al 25%). D’aquesta manera, l’empresa, autònom o persona o usuària pot cercar i accedir fàcilment al producte o servei que més s’ajusta a la seva demanda, veure’n la descripció i conèixer les indicacions que ha de seguir per gaudir-ne.

També s’hi poden trobar diferent recursos, des de sistemes i aplicacions que permeten habilitar de forma ràpida i segura mitjans per poder treballar de forma remota, eines i plataformes de treball col·laboratiu, recursos d’emmagatzematge al núvol i serveis d’assessorament, suport tècnic i consultoria, entre d’altres.

Mesures socio-econòmiques de l’Àrea Metropolitana

L’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha creat una pàgina web on es recullen les mesures socio-econòmiques posades en marxa des de les administracions i entitats d’àmbit supralocal, adreçades a empreses, persones emprenedores, i ciutadania en general per fer front a l’esta d’alarma establert degut a la situació generada pel COVID-19. 

Aquesta eina té l’objectiu de centralitzar, visibilitzar i facilitar l’accés als recursos, la informació i els serveis que els ajuntaments, les administracions públiques i entitats han posat en marxa en el territori. Amb ella es poden consultar les mesures socials i econòmiques que han pres els diferents agents del territori per minimitzar els efectes de la crisi del COVID-19.

Aquest recurs és dinàmic i s’anirà actualitzant periòdicament.

Informació i recursos per a pimes, comerços i persones autònomes

La Secretaria General de Industria y PIME, del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, ha habilitat un espai a la seva pàgina web amb la finalitat de proporcionar informació, recolzament i recursos per a pimes i professionals autònoms.

La informació es classifica en quatre seccions:

 • Informació COVID-19; informació actualitzada dels diferents llocs oficials vers qüestions relacionades amb el coronavirus COVID-19
 • Normativa; relació de mesures adreçades a les pimes i professionals autònoms adoptades pel Govern com a conseqüència de la crisi del COVID-19, aquesta apareix per ordre cronològic
 • Finançament; informació actualitzada dels diferents programes i línies de recolzament a les pimes i professionals autònoms
 • Capacitats; programes de formació oberts i en modalitat on-line

Banc de bones pràctiques. Mesures i accions dels ajuntaments del Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha creat un espai al seu web on es recullen les mesures i accions que estant implementant els diferents ajuntaments del Baix Llobregat per pal·liar les conseqüències de la crisi ocasionada pel COVID-19.

Informació i recursos per a cooperatives

Programa Orientació COVID-19

La Federació de Cooperatives de treball de Catalunya ha iniciat el nou Programa d’Orientació COVID-19 per assessorar les cooperatives en l’àmbit econòmic i laboral en la situació d’emergència actual.

Per a aquelles cooperatives que ho necessitin, la Federació finança fins a 8 hores d’assessorament especialitzat amb la xarxa de cooperatives expertes federades.

Alguns exemples són:

 • En l’àmbit econòmic: suport per al diagnòstic de la situació financera de la cooperativa, per a l’anàlisi de la viabilitat econòmica, previsions de tresoreria o identificació del producte financer que millor s’adapti a les seves necessitats, entre altres.
 • En l’àmbit laboral: consulta de dubtes en matèria de relacions laborals, bonificacions dels pagaments a la Seguretat Social, prestació d’atur o Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO).

Així mateix, s’exposen un seguint d’iniciatives que les cooperatives federades han engegat en resposta a diferents necessitats creades per l’emergència del COVID-19.

Entitats del sector social

La Confederació també ha habilitat un espai a la seva pàgina web amb la finalitat de proporcionar informació que afecta a l’activitat de les entitats del tercer sector social de Catalunya en relació al COVID-19.

La informació i les recomanacions facilitades estan dividides en cinc àmbits:

 • Àmbit assistencial
 • Àmbit organitzatiu i laboral
 • Àmbit de la salut
 • Recull de disposicions de caràcter general i econòmic
 • Altres recursos d’interès

Aracoop

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius, Aracoop, ha creat un espai dins de la seva pàgina web adreçat a informacions, continguts i novetats en el marc de la crisi provocada pel COVID-19.

Servei d’assessorament jurídic i econòmic per a entitats sense ànim de lucre

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya ofereix a les organitzacions no lucratives un servei de consultes en línia per resoldre dubtes jurídics, econòmics i fiscals, tant sobre aspectes puntuals relacionats amb el dia a dia com sobre qüestions específiques en el context d’emergència sanitària actual.
És un servei gratuït i s’adreça a associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre.
La sol·licitud del servei s’ha de realitzar mitjançant el formulari del servei d’assessorament jurídic i econòmic. Les consultes es resolen en línia i en un termini màxim de 72 hores.

Informació i recursos per a empreses i professionals del sector turístic

L’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha creat un espai adreçat a empreses i professionals del sector turístic, amb l‘objectiu de facilitar informació d’interès i actualitzada.

En aquest espai hi trobareu els següents continguts:

 • Mesures econòmiques de suport al sector turístic
 • Documentació d’interès
 • Consultes i atenció a les empreses i professionals
 • Webs de referència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: