Una persona gran i la seva acompanyant caminen pel passadís d'un hospital.

Formació per a personal socio-sanitari

En aquests moments d’emergència sanitària, ha augmentat la demanda de personal als centres sanitaris. T’oferim informació sobre formació específica en aquesta especialitat.

El Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb la col·laboració de la Unió Consorci de Formació, posa a disposició dels centres una formació dirigida a aquelles persones que s’incorporen a treballar com a gerocultors/res i auxiliars d’ajuda a domicili, durant aquesta situació de crisis sanitària Covid-19. La formació està adreçada a aquelles persones que necessiten complementar la seva formació o que accedeixen per primera vegada a la feina en aquests moments de manca de professionals en aquest sector (alguns d’ells sense haver completat la formació, degut a l’estat d’alerta pel coronavirus).

Es tracta de cursos en línia, amb sessions virtuals amb docent matí o tarda (per adaptar-se als torns de treball) i amb possibilitat de consultar qualsevol dubte un cop incorporat/da al lloc de treball, gràcies a un equip de persones que coordinen l’activitat donant suport a la tasca docent, acompanyant als alumnes i resolvent incidències o dificultats que puguin tenir, entre d’altres.

Més enllà dels materials didàctics s’estableixen diferents webinars i videoconferències en directe on es revisen els diferents conceptes bàsics i es clarifiquen les mesures de seguretat contra el Covid-19, i incideixen en les habilitats i tècniques d’atenció centrada en la persona.

A l’aula hi ha dos continguts diferenciats: els bàsics (d’acollida i derivats de la prevenció de riscos laborals) i els complementaris (per ampliar, aprofundir i desenvolupar diferents elements addicionals).

A aquesta formació poden accedir els treballadors i treballadores del sector. Per tant els centres sanitaris poden concertar la realització d’aquests cursos pels seus treballadors al correu electrònic odalmau@ucf.cat .

Médicos sin Fronteras ofereix també formació específica pel sector sanitari durant l’emergència sanitària a través de la seva pàgina web. Hi podreu trobar recursos per a sanitaris/ies, cuidadors/es i personal de neteja. Hi podeu trobar informació general, formacions en format webinar, fitxes i guies explicatives així com recursos externs. És una formació oberta a la qual tothom hi pot accedir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: