Una dona comprant a un supermercat.

Ajuts extraordinaris per a subministraments de les famílies

Aquest ajut, aprovat per la Generalitat, és de 200 euros en un únic pagament i s’haurà de destinar a la compra de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. 

La Generalitat de Catalunya posa a disposició de les famílies un ajut extraordinari de 200 euros que es pot destinar a comprar produces bàsics i pagar els subministraments. El poden sol·licitar les persones treballadores que han patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per les causes establertes al Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els autònoms/es que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, les persones sol·licitants han de tenir càrregues familiars.

Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver patit una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats del passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

El tràmit per la sol·licitud es podrà presentar a partir del dia 30/04/20 en línia i fins exhaurir pressupost. Pots sol·licitar l’ajut aquí. Exhaurit el pressupost.

Infografia de la Generalitat de Catalunya sobre com sol·licitar els ajuts d’urgència de 200€ per a famílies afectades econòmicament pel Covid-19.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: