Peces de roba penjades en un comerç.

Mesures de suport al comerç

La obligació de tancar part dels comerços degut a l’estat d’alarma ha fet que les administracions prenguin mesures per donar suport al sector.

L’emergència sanitària provocada pel Coronavirus ha alterat el ritme de treball de la majoria de comerços, que s’han vist obligats a paralitzar la seva activitat. Des de les Administracions s’estan posant en marxa mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Servei de contacte d’empreses de transports

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, en col·laboració amb el clúster de Transport i Logística de Catalunya (Catalonia Logístics), ha posat en marxa un servei per posar en contacte les empreses de transport amb els ens locals, associacions i empreses comercials que ho necessitin. Aquesta iniciativa facilita els lliuraments a domicili als comerços de proximitat, alhora que garanteix l’abastiment de productes arreu del territori català. El servei romandrà actiu mentre duri l’estat d’alarma decretat pel Covid-19.

Podeu sol·licitar aquest servei a través d’aquest enllaç.

Línies de subvencions per al sector comercial

El Pla d’Ajuts inclou set programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. S’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

  • Programa 1- suport a les entitats representatives del sector del comerç (termini fins el 31 de desembre)
  • Programa 2 – suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda (termini fins el 31 de desembre)
  • Programa 3 – reactivació del comerç (termini fins el 30 de juny)
  • Programa 4 – suport a la inversió per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments (termini fins el 30 de juny)
  • Programa 5 – reactivació de la moda (termini fins el 30 de juny)
  • Programa 6 – reactivació de l’artesania (termini fins el 30 de juny)
  • Programa 7 – suport a ens locals en l’àmbit del comerç i l’artesania (termini fins el 31 de desembre)

ATENCIÓ, els programes 3 i 6 ja han exhaurit el pressupost disponible, per lo que ja no es poden sol·licitar

Les sol·licituds es poden presentar a partir de dijous, 30 d’abril per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).

A la web del CCAM s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents relacionades amb les subvencions de 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: